Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Apsveikums 2013. gada 18. novembrī

Latvijas vēstnieka Austrālijā un Jaunzēlandē Indulis Bērziņš

Laikraksts Latvietis Nr. 285, 2013. g. 24. nov.
Indulis Bērziņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Mīļie tautieši Austrālijā un Jaunzēlandē!

Man ir patiess prieks Jūs sveikt Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienā. Šī ir tā diena, kad mēs latvieši visā pasaulē neatkarīgi no tā, kur mēs atrastos, izjūtam kopības sajūtu. Un šis kopīgais ir mūsu tēvu zeme, valsts, par kuru cīnījušies un krituši mūsu senči, valsts, kura mums rūp, valsts, kuru mēs paši veidojam. Šodien plašajā pasaulē mēs visi kopā svinam mūsu valsts dzimšanas dienu.

No visas sirds sveicu visus tautiešus Austrālijā un Jaunzēlandē Valsts svētkos un novēlu, lai ikkatram no Jums šie svētki būtu vienmēr svēti, lai Jūsu bērni un mazbērni vienmēr Latviju tur savās sirdīs tik cieši kā to daudzus gadu desmitus esat darījuši Jūs!!!

Lai mēs visi kopā būtu spējīgi veidot mūsu dzimtenes nākotni tādu, lai tajā ar prieku augtu mūsu bērni un mazbērni, tādu, lai mūsu valsts katram sniegtu to, ko viņš no tās sagaida, tādu, ar kuru ikviens var lepoties, tādu, kuru apjūsmo citi. Tikai kopīgi mēs varam īstenot mūsu mērķus, tikai kopīgi mēs varam sasniegt augstus rezultātus. Un es ticu, ka tas mums arī izdosies.

Šis gads ir iezīmējis mūsu valsts ekonomiskās izaugsmes pamatus, kurus bija spēcīgi satricinājuši 2008. un 2009. gada notikumi pasaules ekonomikā un finanšu jomā. Esam nostājušies un stabila izaugsmes un attīstības ceļa, par ko liecina arī sarunu uzsākšana par pievienošanos attīstīto valstu klubam OECD. Prieks, ka iestāšanās sarunas ir atbalstījusi arī Austrālija, par ko esam sirsnīgi pateicīgi.

Man ir prieks, ka šogad ir pieņemti grozījumi Pilsonības likumā un daudziem ārzemēs dzīvojošiem tautiešiem ir iespējas arī juridiski apliecināt savu piederību Latvijai. Aicinu izmantot šo iespēju un saņemt Latvijas pasi, kuru ir pelnījis ikviens no Jums par Jūsu ieguldījumu, Jūsu mīlestību un uzticību Latvijai.

Ņemot vērā to, ka šī gada nogalē vēstnieka Austrālijā un Jaunzēlandē godpilno amatu pārņem mans kolēģis un pieredzējis diplomāts Andris Teikmanis, vēlos izmantot šo izdevību, lai katram no Jums pateiktos par Jūsu sadarbību, par Jūsu palīdzību, par Jūsu padomu un par visu to, ko Jūs katrs ikdienā darāt Latvijas labā. Vēlos īpaši pateikties visiem Latvijas goda konsuliem Austrālijā un Jaunzēlandē, konkrēti – Aldim Birzulim Sidnejā, Jānim Robertam Dēliņam Melburnā, Valdim Tomanim Adelaidē, Jānim Purvinskim Pertā, Jurim Sigurdam Meijam Brisbenā, Aleksandram Gāršam Kernsā un Lailai Jansonei Jaunzēlandē, Kraistčērčā. Jūs darāt to svarīgo darbu, ko ikdienā veic Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības ārvalstīs. Tas ir milzīgs ieguldījums gan konsulāro funkciju nodrošināšanā, gan divpusējo attiecību attīstībā. Ceru Jūs visus satikt nākamgad Latvijā, kad Ārlietu ministrija 2014. gada jūlijā rīkos Latvijas goda konsulu sanāksmi. Tāpat ar prieku Ārlietu ministrijā uzņemšu ikvienu no Austrālijas un Jaunzēlandes latviešiem, ar kuru ir iznācis manā kadences laikā sadarboties un uzturēt sakarus.

Lai gan nopietnākā kopš neatkarības atjaunošanas ekonomiskā krīze iecirta dziļas brūces mūsu ekonomikas funkcionēšanā un ierobežoto finanšu līdzekļu dēļ neļāva man viesoties Austrālijā un Jaunzēlandē bieži, tās reizes, kuru laikā tikos ar daudziem no Jums, man ir palikušas spilgtā atmiņā. Pateicos ikvienam, kas ir sniedzis atbalstu man un daudzām citām Latvijas amatpersonām, uzņēmējiem, kultūras darbiniekiem un citiem latviešiem Austrālijas un Jaunzēlandes apmeklējumu laikos. Tāpat nenovērtējams Jūsu ieguldījums ir sadarbības attīstīšanā dažādās jomās un nozarēs. Daudzi iegūtie kontakti ir uzturēti izmantojot modernās tehnoloģijas, bet esmu pārliecināts, ka, attīstoties divpusējiem sakariem un Latvijas ekonomikai, tiešie kontakti kļūs arvien biežāki.

Tajās reizēs, kad man bija iespēja Jūs satikt, es izjutu lepnumu par to, cik daudz var darīt savas dzimtenes labā, fiziski atrodoties daudzu tūkstošu kilometru attālumā. Es nekad neaizmirsīšu to, ko Jūs darījāt, darāt un darīsiet. Jūs vienmēr būsiet manai sirdij tuvi un mīļi. Ceru Jūs satikt tuvākā vai tālākā nākotnē, kad apmeklēšu Austrāliju un Jaunzēlandi privāti vai oficiālās delegācijas sastāvā.

Paldies Jums visiem!

Veidosim Latviju par plaukstošu, skaistu un modernu zemi!

Patiesā cieņā,

Indulis Bērziņš
Latvijas vēstnieks Austrālijā un Jaunzēlandē



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com