Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ceļojošais Novusa kauss atkal Sidnejā

Sacensības divu dienu garumā

Laikraksts Latvietis Nr. 97, 2010. g. 1. jūlijā
Arnolds Jumiķis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Jaundienvidvelsas pavalsts gadskārtējās atklātās meistarsacīkstes 2010. gadā noturēja Sidnejā; vienspēlēs – 19. jūnijā, kurās piedalījās 19 spēlētāji, un dubultspēlēs – 20. jūnijā, kurās piedalījās 26 spēlētāji. Vienspēlēs bija pieteikušies vairāki, bet tā kā Latviešu biedrība tajā pašā dienā svinēja Jāņus, tad vairāki spēlētāji izvēlējās piedalīties Jāņu svinībās. Tāpēc arī nākošā dienā – 20. jūnijā dubultspēlēs piedalījās 26 spēlētāji.

Spēlējām četrās grupās tikai četrus setus vienspēlēs un divus dubultspēlēs. No katras grupas pirmie divu vietu ieguvēji pārgāja uz finālu grupām. Katrs dabūja krietni izspēlēties, cīnoties no agra rīta līdz vakaram. Pieci spēlētāji pārstāvēja Melburnu, pieci Centrālo Krastu un pārējie deviņi – Sidneju. Novuss ir ļoti solīds sports. Mēs sasveicinājāmies, paspiežot viens otram roku pirms spēles, un novēlam viens otram labas sekmes. Gadu starpība vai dzimums netiek šķirots. Ir tiešām patīkami redzēt dubultspēļu partnerus – tēvs ar dēlu, vīrs ar sievu un brālis ar brāli spēlē kopīgi.

Vienspēlēs pirmo vietu ieguva E. Kaufmanis (SNK), otro vietu – G. Kaufmanis (SNK) un trešo – E. Paeglis (MDV).

Dubultspēlēs pirmo vietu ieguva E. Kaufmanis / G. Kaufmanis (SNK), otro vietu – I. Sproģe / I. Graudiņš (SNK) un trešo – E. Paeglis / I. Mirovics (MDV).

Sīkākus rezultātus un spēļu norisi variet dabūt no R. Senkēviča, Sidnejas novusa kopas vadītāju vai G. Bērzzariņa, Austrālijas latviešu sporta pārstāvi.

Esmu piedalījies jau dažus gadus pavalsts novusa meistarsacīkstēs un iepazinies ar vairākiem novusa spēlētājiem. Tagad pazīstu viņus ne tikai pēc skata, bet atceros pat viņu vārdus un uzvārdus. Kad viņi ciemojās pie mums vai mēs aizbraucam uz citām pavalstīm spēlēt novusu, ir ļoti jauki ar viņiem satikties. Mēs parunājamies par notikumiem, apvaicājamies, kas noticis tam un tam, kāpēc viņi nav ieradušies, un citas lietas. Tā ir draudzība, kas dod prieku vienam ar otru satiekoties.

Sacīkšu noslēgums ar balvu pasniegšanu un gardām vakariņām, uzrunām un dziedāšanu dod vienreizēju prieka sajūtu un iedvesmu turpināt šo spēli, kā arī gūt labākus rezultātus. Šeit vēlos pieminēt Guntu Vagari un Silviju Migli, abas melburnietes, kuras, lai gan pašas nespēlēja, daudz izpalīdzēja turnīra labākai norisei. Liels paldies arī mūsu čaklajām divu dienu uzkodu gatavotājām; pat dabūjām nogaršot zuti, pateicoties Rūdim Nemmem. Vēl vēlos pieminēt Ritu Bārdu par gardo vakariņu sagatavošanu. Ēdiena gardumu apliecināja tas, ka tiklīdz pasniedza vakariņas, iestājās klusums, čalošana pierima, tikai dzirdējām galda piederumu lietošanas skaņas.

Nāciet pie mums mācīties novusa spēli vai parādiet mums, kā to jādara, ja esat šo spēli iepriekš spēlējuši, un izbaudiet tos priekus un draudzību, ko bauda esošie novusa spēlētāji. Spēles notiek katru piektdienas vakaru no plkst. 16.00 līdz plkst. 20.00 Daugavas Vanagu namā, Sidnejā. Visi tiks laipni uzņemti!

Arnolds Jumiķis
Laikrakstam „Latvietis“

Ojāra Grestes video:



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com