Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvija piedalās Gēteborgas grāmatu gadatirgū

Izstādītas grāmatas un notika seminārs par Imantu Ziedoni

Laikraksts Latvietis Nr. 280, 2013. g. 17. okt.
Arita Gutāne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas stends Geteborgā.

Imanta Ziedoņa „Epifānija“ zviedru valodā.

No 26. līdz 29. septembrim Zviedrijā, Gēteborgā, notika starptautiskais grāmatu gadatirgus Bok & Bibliotek, kurā Latvijas Literatūras centrs (LLC) iepazīstināja ar labākajām un skaistākajām Latvijas grāmatām, Latvijas literatūras tulkojumiem citās valodās, kā arī organizēja semināru par Imantu Ziedoni.

LLC stendā bija izvietoti grāmatu mākslas konkursā Zelta ābele godalgotie izdevumi, Latvijas literatūras gada balvu ieguvušās grāmatas, bērnu grāmatu kolekcija un latviešu literatūras tulkojumi zviedru, angļu, vācu un citās valodās. Latviju ar atsevišķiem stendiem Gēteborgā pārstāvēja arī vairākas tipogrāfijas: Jelgavas tipogrāfija, Livonia Print un Preses nams Baltic.

Ceturtdien, 26. septembrī notika seminārs Brīvība ignorēt varu, kurā par Imanta Ziedoņa dzeju un personību runāja latviešu žurnāliste, kritiķe un tulkotāja Ieva Lešinska, rakstnieks un Ziedoņa zviedru grāmatu izdevējs, apgāda Fripress dibinātājs Lenarts Friks (Lennart Frick) un zviedru dzejniece un tulkotāja Marī Lundkvista (Marie Lundquist). Semināru vadīja Zviedrijā dzīvojošais dzejnieks un tulkotājs Juris Kronbergs. Īsi pirms Gēteborgas grāmatu gadatirgus Zviedrijas apgāds Ariel laidis klajā arī Imanta Ziedoņa Epifānijas, kuras zviedru valodā tulkojis Juris Kronbergs.

Pēdējos gados Zviedrijā izdoti vairāki latviešu literatūras tulkojumi: Ingas Ābeles romāni Uguns nemodina un Paisums, Laimas Muktupāvelas Šampinjonu Derība, Gundegas Repšes romānu triloģijas pirmā daļa Alvas kliedziens, Vizmas Belševicas mīlestības lirikas klausāmgrāmata Vienkārši mīlestība. Drīzumā paredzēta Ingas Ābeles stāstu krājuma Kamenes un skudras, Zigmunda Skujiņa romāna Miesas krāsas domino, kā arī vairāku dzejas grāmatu iznākšana zviedru valodā.

Šogad grāmatu gadatirgū Zviedrijā uzmanības centrā bija rumāņu kultūra un literatūra.

LLC dalību Gēteborgas grāmatu gadatirgū atbalstīja Latvijas Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Informāciju sagatavoja:

Arita Gutāne
Latvijas Literatūras centrs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com