Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Tēvu dienai veltītas pusdienas

Melburnas Daugavas Vanagu mītnē

Laikraksts Latvietis Nr. 276, 2013. g. 19. sept.
Ilze Ābele -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

No kreisās: aktieri Māra Kaziņa, Ivars Mirovics, Valda Rube. FOTO Gunta Delvere.

Tēvu dienai veltītas pusdienas. FOTO Gunta Delvere.

Sestdien, 7. septembrī, kā parasti, Melburnas Daugavas Vanagu mītnē sapulcējās parastais pūlis cilvēku, lai baudītu garšīgās Vanadžu sagatavotās pusdienas. Un varam pieskaitīt klāt dalībnieku piederīgos, kuri nākuši līdzi, lai palīdzētu atzīmēt Tēvu dienu ar savu ģimeni. Protams, mazs skaits iztrūka, jo tie bija aizceļojuši uz Adelaidi spēlēt novusa turnejā. Kopā ar darbiniekiem sanāca 72 dalībnieki.

Visiem vīriešiem kā mazu veltījumu izdalīja sarkanā folijā tītu šokolādes sirsniņu. Citus gadus ir dāvāta ziedu spraudīte, ko piestiprināt pie apkakles.

Pusdienās piedāvāja 3 kursu ēdienu par $15. Sākām ar zirņu un šķiņķa zupu. Virtuve strādāja kā labi ieeļļota mašīna.

Ar īsu pārtraukumu ēšanai, visus dalībniekus ar labu humoru iepriecināja Valda Rube, Māra Kaziņa un Ivars Mirovics. Skices stāsts bija par vecuma vientulību atraitnēm, kad bērni dzīvo tālu prom; par cilvēka tiekšanos pēc tuvības un mīlestības. Stāsts varēja būt ļoti patiess un iepina DV sarīkojumus un Tēvu dienu. Bija ļoti jauki redzēt visas trīs teātra zvaigznes, uzvedot šo gabaliņu. Arī viņi strādāja kā labi ieeļļota mašīna. Liels paldies viņiem!

Sekoja galvenais ēdiens – kotletes, kartupeļi, burkāni un zirņi ar sēņu mērcīti. Visi ļoti gardi ēda, jo valdīja klusums.

Viktors Bendrups nodeklamēja par to pašu tematu un, kā parasti, ar lielu dzejas mīlestību, cieņu un izteiksmi. Paldies arī Tev, Viktor! Aplausi jau izteica visu.

Pēdīgi varējām izbaudīt garšīgu biezpienkūku ar kafiju vai tēju.

Īss sabiedriskais brīdis sekoja, pirms visi sāka doties mājās; daži savās mašīnās, citi ar autobusu no Ciema un citi vēl uz vēlēšanām.

Vanadzēm darbs tur nebeidzās. Ne tikai viņas iepērk pārtiku un sagatavo ēdienu bieži vien mājās, bet mītnē turpina pabeigt sagatavošanu, izdala un tad, kad visi ir aizgājuši mājās, ir jāsatīra visi traukus un virtuvi. Bieži vien viņas tiek mājās iet pēc kādas stundas vai ilgāk. Mums ir pateicība jāizsaka mūsu ilggadējam palīgam ar šo satīrīšanu – Pēterim Delverim. Visiem strādājot kopā, darbs tiek ātrāk padarīts, un mēs iegūstam līdzekļus, ar ko turpināt mūsu labdarības darbus.

Mēs nevarētu paspēt šos darbus, ja mums nebūtu jūsu atbalsts. Paldies visiem!

Ilze Ābele
MDVN sarīkojumu vadītāja
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com