Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Artūrs Uškāns Melburnas 3x3

Ir jau iekarojis daudzu Austrālijas latviešu sirdis

Laikraksts Latvietis Nr. 275, 2013. g. 16. sept.
Iveta Laine -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
3x3

Labajā pusē Artūrs Uškāns sveic skolnieci Kārlu Jaudzemu 2013. gada AZVV izlaidumā. FOTO Pēteris Strazds.

Aicinām visus uz nākamo 3x3 Melburnā – Tulangi (Saieta vietas adrese: 235 Spraggs Road, Toolangi, Vic, 3777).

Vieta ir klusa, pasakaina, ar latvisku (baltu bērzu, ozolu un liepu koku) pieskaņu. Apmešanās būs ērta, jo mājiņu ir pietiekoši, un tās ir piemērotas gan ģimenēm, gan indivīdiem. Par to jau rakstījām. Tagad par mūsu ciemiņiem no Latvijas. Viens no tiem ir mūziķis, komponists, dzejnieks, folklorists, pasniedzējs Artūrs Uškāns.

Artūrs Uškāns vada latgaļu etnoroka grupu Laimas muzykanti un ir grupas Patrioti.lg dalībnieks. Spēlē visu – akordeonu, ermoņikas, kokli, dūdas, stabuli, mandolīnu, elektroniskos taustiņinstrumentus, ģitaru, bungas u.c.

Artūrs arī raksta apdares dziesmām un tikko aizvadītajos Dziesmu un Deju svētkos pat apdares dejām. Divas dejas Artūra mūzikas apdarē: Meitu māte, J. Ērgļa horeogrāfija un Spieķītis, M. Simsones horeogrāfija, tika dejotas gan Daugavas stadionā, gan Lielajā estrādē, kur viņš pats arī bija klāt. Tātad mākslinieks ar lielu pieredzi. Tomēr viena ļoti svarīga dotība, kas piemīt Artūram, ir saistīt un aizraut cilvēkus. Un tieši tāpēc esam aicinājuši viņu piedalīties mūsu ģimeniskajā un draudzīgajā 3x3 saietā, ar devīzi Kas kait man nedzīvot!

Artūrs ir iekarojis daudzu Austrālijas latviešu sirdis ar savu vispusīgo un vienreizējo pieeju mūzikai. Viņš ir pazīstams Annas Ziedares Vasaras vidusskolas (AZVV) apmeklētājiem un visiem, kas ir piedalījušies AZVV izlaidumā, bet daudziem viņš ir pazīstams no tā laika, kad Artūrs pirmo reizi bija Austrālijā un vadīja jautrus danču vakarus.

Man, esot Latvijā, bija iespēja ar Artūru tikties un pārrunāt paredzēto 3x3 programmu. Viņš ar lielu entuziasmu un prieku kopā ar sievu Intu, kura arī būs 3x3 saietā (bet par to vēlāk), ir uzņēmies vadīt iepazīšanās vakaru, kas ir ļoti svarīgs, lai visi kopā jūtamies iešūpoti, baudīt latviskas izdarības. Artūrs vadīs arī mūzikas ievirzi un ir lūdzis visus, kam mājās ir kāds instruments un to spēlē vai kādreiz ir spēlējis, ņemt līdzi. Tātad variet būt droši, ka latviska dziedāšana būs iespējama visiem – gan lieliem, gan maziem.

Uz tikšanos ar Artūru Melburnā!

Iveta Laine
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com