Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


100 Latviešu Stāsti

Ceļo pa pasauli un krāj latviešu dzīves stāstus

Laikraksts Latvietis Nr. 268, 2013. g. 2. aug.
Ilona Vilciņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ģirts Smelteris un Kristaps Jēkabsons.

Pieņemu, ka daudzi jau ir dzirdējuši par divu latviešu puišu – Ģirta Smeltera un Kristapa Jēkabsona ceļojumu apkārt zemeslodei.

Ceļojuma mērķis nav tikai vienkāršs piedzīvojums vai dzīves pieredzes ieguve! Puiši ir uzsākuši patriotisku projektu 100 Latviešu Stāsti. Ģirts ar Kristapu apceļojot pasauli, satiek latviešus un atspoguļo viņu dzīves stāstus, akcentējot tās lietas, ko aizbraukšana no Latvijas tiem ir atņēmusi, savā emuārā www.100latviesustasti.lv.

Emuārā puiši arī raksta par sava ceļojuma gaitām. Ģirts un Kristaps jau ir pabijuši Itālijā, Grieķijā, Turcijā, Ķīnā, Taizemē, Malaizijā, Singapūrā, Japānā, Honkongā, Makau, Meksikā un maija beigās ir ieradušies Amerikā.

Latvieši ir satikti Holivudā, Losandželosā, Fīniksā, Albukverkī, Kīvestā, Orlando, Vašingtonā, Filadelfijā. Amerikā tiek satikti un iztaujāti ne tikai nesen izbraukušie latvieši, bet arī pēc kara ieceļojušie latvieši un viņu bērni, mazbērni, kas pieņēmuši latvietību kā daļu no sevis.

Jūlija beigās satiku puišus Ņujorkā. Izjautāju par projektu, ceļojuma gaitām un iegūto dzīves pieredzi, turpmākām gaitām un plāniem. Patiesi pārsteidza puišu drošsirdība, jo ceļot ar stopošanu un nezinot, kur tiks pārlaista nakts, nav nekāds joks! Bet tas ir viņu stāsts, tāpēc lasiet un sekojiet emuāram www.100latviesustasti.lv!

Puiši, pirms aizlidot no Amerikas, vēl plāno nokļūt Garezerā un Katskiļos. Ar viņu piedzīvojumiem tuvāk būs iespējams iepazīties tiem, kuri būs 3x3 nometnē Katskiļos un volejbola nedēļas nogalē Garezerā, kur Ģirts ar Kristapu sniegs nelielu prezentāciju jeb sarunu ar interesentiem.

Ja kāds vēlas satikties ar Ģirtu un Kristapu vai izlīdzēt ar naktsmājām, vai kā citādi atbalstīt, kontaktējiet, rakstot uz viņu e-pastu (girts.smelters@gmail.com un kristapsjekabsons88@gmail.com) vai Facebook lapā: 100 Latviešu Stāsti.

Ilona Vilciņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com