Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jāzepa Vītola spiningošanas sacensības

Pirmo reizi norisinājās Liepājas ezerā

Laikraksts Latvietis Nr. 265, 2013. g. 11. jūlijā
Iveta Vēvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Arnolds Klotiņš stāsta par Jāzepu Vītolu pirms starta. FOTO Publicitātes foto.

No kreisās: Edgars Vērpe un Grand Prix ieguvējs Uldis Spigulis. FOTO Publicitātes foto.

Sacensību starts. FOTO Publicitātes foto.

Piektdien, 21. jūnijā Latvijas mūziķi, mākslinieki un dažādu citu profesiju pārstāvji piedalījās latviešu mūzikas klasiķa Jāzepa Vītola dzimšanas 150. gadskārtai veltītajā līdaku copē, ko Liepājas ezerā rīkoja Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Komponistu savienība.

Spiningošanas sacensību dalībnieki bija mūziķi gan no Liepājas Simfoniskā orķestra, gan arī no Rīgas kolektīviem – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Latvijas Nacionālās operas, piedalījās arī mākslinieki, aktieri un citu profesiju pārstāvji.

Mūzikas vēsturnieks Arnolds Klotiņš pirms sacensību starta laivu bāzē Laivinieki (Otaņķu pagastā) dalībniekiem nolasīja īsu lekciju par komponista Jāzepa Vītola makšķerēšanas gaitām un piedzīvojumiem.

Kā jau ierasts sacensību dienā laika apstākļi spiningošanai nebija piemēroti – liels karstums, biežas laika maiņas, arī stiprs pērkona negaiss un pat īslaicīga vētra. Tāpēc rezultāti bija blīvi, un jo īpaši svarīga bija makšķernieku meistarība un veiksmes faktors. Trešo vietu no ceturtās šķīra vien 300 grami.

Sacensību dalībnieki cīnījās par galveno balvu jeb Grand Prix – Edgara Vērpes gleznu, ko mākslinieks veidoja speciāli šim notikumam un pats arī pasniedza. Balvas – vērtīgus makšķerēšanas piederumus – godalgoto vietu ieguvējiem bija sarūpējusi arī Liepājas pilsētas Dome ar tās priekšsēdētāja vietnieces Silvas Goldes gādību un veikals Cope (Liepājā, Rīgas ielā 19). Balvas pasniegt bija ieradies Liepājas Domes pārstāvis, mūziķis Valdis Skujiņš, kurš arī pats ir kaislīgs makšķernieks, bet šoreiz gan dalību sacensībās neņēma.

Grand Prix par lielāko – 2,8 kg smago līdaku – saņēma Uldis Spigulis. 1. vietu komandu vērtējumā par noķerto zivju kopsvaru 6,44 kg ieguva Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu komanda Juris Tereščuks un Artis Zēns. 2. vietu ar 5,10 kg lomu ieņēma Uldis Spigulis un Renārs Herings, savukārt 3. vietā ar 3,20 kg iekļuva diriģents Mārtiņš Ozoliņš ar savu brāli Viesturu Ozoliņu.

„Tie bija tiešām lieliski mači! Neskatoties uz to, ka Liepājā ir tāds ezers un tādas iespējas, nemaz nekas tik bieži nenotiek,“ saka galvenās balvas ieguvējs, pieredzējis makšķernieks Uldis Spigulis.

Arī Latvijas Nacionālās operas un profesionālā pūtēju orķestra Rīga diriģents Mārtiņš Ozoliņš pauž sajūsmu par šo pasākumu: „Liels paldies rīkotājiem, ka izrāva mūs šajā karstajā laikā, kad tūlīt Dziesmu svētki un dažādi citi nozīmīgi vasaras koncerti. Ir fantastiski satikt kolēģus mūziķus un citus radošo profesiju pārstāvjus pavisam citā vidē un gaisotnē. Fantastisks bija vakara saviesīgais pasākums, kad pēc copes pie ugunskura baudījām turpat kopīgi gatavoto zivju zupu. Reti kad tā gadās! Pēdējā gada laikā šis bija viens no jaukākajiem pasākumiem. Un man ir tāds prieks, ka sabrauca tik daudz dalībnieku!“

Iveta Vēvere
Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com