Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jāņu bērni sanākuši!

Līgošana Brisbanē

Laikraksts Latvietis Nr. 263, 2013. g. 26. jūnijā
Māra Siksna -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Jāņus ielīgo „Saules Zaķa“ skoliņas bērni Māras Siksnas (pa kreisi) un Vitas Riekstas (pa labi) vadībā. Skatuves aizmugurē muzikantu grupas vadītājs Daniels Bendrups. FOTO Arnis Siksna.

Jāņu rotaļās piedalās gan jauni, gan veci. Priekšplānā Daniels Bendrups ar tūbas tauri vada muzikantu grupu.

Jāņu rotaļās piedalās gan jauni, gan veci. FOTO Elga Ķēniņa.

Jau vairākas nedēļas pirms saulgriežiem mūsu mazie Saules zaķi skoliņā mācījās Līgo dziesmas, pina vainagus, gāja Jāņu rotaļās un runāja par Jāņu svinībām. Mazie bija gatavi palīdzēt Jānim sist bungas un pūst vara tauri, lai sasauktu līgotājus! Kad atnāca Līgo diena, ap duča bērnu enerģiju un bungu troksni droši vien sadzirdēja arī visi tie, kas šogad līgoja Latvijā pirms Dziesmu svētkiem. Paldies Vitai Riekstai par bērnu sagatavošanas darbu!

Sestdienas, 22. jūnija pēcpusdienā kopā sanācām ap 70 līgotāju. Jāņus svinēt ik gadus arvien vairāk sanāk jauno bērnu vecāku draugi un radi, kas nerunā latviski. Tādēļ Māra Siksna, Jāņu mātes lomā, paskaidroja angliski dažādu izdarību nozīmi un vedināja visus piedalīties rotaļās, dejās un līgošanā. Dziesmu vārdi parādījās uz ekrāna, muzikanti sparīgi spēlēja dažādus instrumentus, un bērni pūta stabules un sita bungas. Paldies Danielam Bendrupam par dziesmu izlasi un muzikantu sagatavošanu, kā arī dižās vecās tūbas taures spēlēšanu, kas labi skanēja tieši Jāņu dziesmu melodijās. Paldies Jasminei Lācis-Lee par deju demonstrēšanu un dziedāšanu.

Mēs apstaigājām Latviešu namu, aplīgodami gan pavārus un virtuvi, gan automašīnas un braucējus, gan puķītes un tauriņus un visbeidzot pašus līgotājus – Brisbanes latviešus un Latviju pašu. Līgotāji tā nopelnīja Jāņu sieru un alu! Siltas un gardas pusdienas bija sarūpējusi Dace Damberga ar palīgiem virtuvē, un Davids (Indy) Indriksons apgādāja līgotājus ar alu un citiem balss veicinošiem dzērieniem.

Dziedot, dejojot un mielojoties nemanot pienāca vakara tumsa un laiks priecīgi doties mājās – jo šejienes apstākļos taču nav jāpavada līgojot visgarāko nakti gadā!

Māra Siksna
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com