Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu Kopība Vācijā – būs vēlēšanas

Jāreģistrējas līdz 9. maijam

Laikraksts Latvietis Nr. 255, 2013. g. 2. maijā
Zuze Krēsliņa-Sila -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatvKopVac

Latviešu kopība Vācijā ir sabiedriska organizācija latviešiem Vācijā. Tā pastāv kopš 1946. gada. Ja tā iesākās kā bēgļu organizācija, tad gadiem ejot, mainījusies laikiem līdzi. Nopelni šai organizācijai ir Minsteres Latviešu ģimnāzijas vadīšana vai arī Brīvās Latvijas avīzes izdošana. Taču galvenais ir būt par t.s. jumta organizāciju, kas pārstāv latviešus Vācijā sarunās ar vāciešiem vai arī Latviju. Šodien tiek atbalstītas vairākas skoliņas, tautas deju grupas, tiek rīkoti valsts svētku sarīkojumi. Tagad atkal pienācis laiks šo to pamainīt, jo Vācijā ir daudz latviešu – lēš, ka kādi 22 000 ar Latvijas pasēm dzīvo Vācijā. Tas ir vairāk nekā Cēsīs un tuvojās jau Jēkabpilij!

Kopš 2009. gada nav bijušas vēlēšanas – tās notiek ik pa 4 gadiem, un šogad ir iepriecinošā kārtā 23 kandidātu! No tiem vajag oficiāli ievēlēt 12. Taču nedomāju, ka arī tie, kurus neievēlēs, pēkšņi pazudīs, bet darbosies pēc savām interesēm un dotībām tālāk. Kandidāti ir visādi – gan jaunāki, gan jau pieredzējušā vecumā, gan no Vācijas ziemeļiem, gan dienvidiem, gan no lielām pilsētām, gan arī no mazākām vietām – ir 10 vīrieši, 13 sievietes, pārsvarā Latvijā dzimuši, bet arī tādi, kas ne tur dzimuši vai uzauguši – skatieties paši!

Vēlēt var organizācijas Latviešu kopība Vācijā biedri, kas ir piereģistrējušies. Svarīga ir adrese Vācijā un vecums pāri 18 gadiem. Biedru maksa ir 2 eiro mēnesī, kas sanāk 24 eiro gadā! http://lk-v.de/velesanas2013 Vēlēšanu biļetenu nosūta vēlētājam pa pastu, un tas pa pastu jāatsūta atpakaļ vai arī jānodod. Līdz 9. maijam jāpiereģistrējas, līdz 9. jūnijam jāsaņem atpakaļ vēlēšanu izvēles biļetens.

Priecāsimies, ja pēc iespējas vairāk Vācijas latviešu piedalīsies šajās vēlēšanās, un pēc tām veidos sabiedrību tādu, kāda tā pašiem patīk. Visiem nekad nebūs vienādas intereses, tas ir labi, nāciet un dariet to, kas Jums liekas labs un svarīgs!

Zuze Krēsliņa-Sila
Laikrakstam „Latvietis“

Red. Nākamajā laikraksta numurā iepazīstināsim ar pašiem kandidātiem.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com