Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sports aprūpes namā

Baltiešu olimpiskās sacensības „Amber Aged Care“ Adelaidē

Laikraksts Latvietis Nr. 254, 2013. g. 25. apr.
Margota Puķīte -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

J. Grīnbergs met bumbiņas un R. Čakurs uzmanīgi skatās. FOTO Ints Puķītis.

Anna Didrichsona nes Latvijas karogu. FOTO Ints Puķītis.

Igauņi tur savu kausu. Blakus latvieši un priekšā lietuviešu pārstāvis. FOTO Ints Puķītis.

Jānis Grāvis loterijas uzvarētais ar R. Čakuru un D. Sudimti. FOTO Ints Puķītis.

Svētdien,14. aprīlī plkst. 2 pēcpusdienā baltieši pulcējās ap savu karogu gatavībā soļot uz starta. Visi dalībnieki saģērbušies tādas krāsas drēbēs, kuras atbilst savam karogam, piemēram, latviešiem mugurā bija sarkana, balta, sarkana krāsa, igauņiem – melna, zila, balta un lietuviešiem – zaļa, sarkana un dzeltena.

Rudens pēcpusdiena bija ļoti piemērota sacensībām: ne par karstu, ne par aukstu; saulīte spīdēja, bet arī ne par spilgtu un vēja nemaz. Anna Didrichsona bija mūsu latviešu kapteinis un mudināja, lai turamies dūšīgi. Šīs ir trešās sacensības. Igauņi ir izcīnījuši kausu abus divus gadus, tāpēc latvieši un lietuvieši ar papildus spēkiem mēģinās atņemt kausu igauņiem.

Pēcpusdienas vadītāja Sooz nodrošināja, ka visi klātesoši piedalās. Ja kāds nebija no baltiešu izcelsmes, tad tam tika piešķirta speciāla 12 stundu vīza un iestājās tanī rindā, kur Sooz iedalīja.

Pirmās cīņas sākās, metot bumbas pāri kokam. Tad tam sekoja stafetes – veikli un ātri skriet ar olu karotē; pupiņas bija jāsagrābj ar karotīti no bļodas un skrienot uzmanīgi jāieliek krūzē utt. Bija arī īss kvizs ar 10 jautājumiem, un, sēžot kopā ar kapteini, veiksmīgi mēģināja dot pareizās atbildes. Starp citu, te latvieši ieguva pirmo vietu. Pēdējā sacensība bija it sevišķi grūta. Katrs dalībnieks saņēma punktu tikai par to, ka piedalījās. No bļodas, pilnas ar pudiņu, vajadzēja, nelietojot rokas, izēst bļodu tukšu, cik vien ātri spēja. Uzvarētais saņems 10 punktus. Lietuvieši pārspēja visus.

Cīņas tuvojās uz beigām, jo pūtēju orķestris sāk spēlēt pazīstamas meldijas, un visi bija izslāpuši; smarža no barbekū atgādināja, ka arī laiks uzēst. Arī bija loterija, un tur gan mums veicās; Jānim Grāvim bija laimīgā biļete. Igauņi atkal uzvarēja kausu, un atkal uz gadu tas stāvēs viņu namā. Vismaz visi vienbalsīgi izteicās, ka nākamā rudenī būs iespēja atņemt kausu igauņiem.

Margota Puķīte
Priekšniece „Amber Aged Care“
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com