Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sidnejas Latviešu nama nākotne

Kāpēc Sidnejas Latviešu biedrībai ārkārtēja pilnsapulce?

Laikraksts Latvietis Nr. 254, 2013. g. 25. apr.
Jānis Grauds -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SidnejasLatviesuBiedriba

Sidnejā satraukums – Sidnejas Latviešu biedrība (SLB) valde ir sasaukusi ārkārtēju pilnsapulci svētdien 28. aprīlī, un no sarunām liekas, ka ielūgums biedriem uz sapulci un apraksts SLB biļetenā Ritums ir izraisījis pārpratumus par pilnsapulces mērķi.

SLB martā saņēma piedāvājumu no Strathfield Partners piedalīties plānotā kvartāla pārbūvē uz The Boulevard un Parnell ielas stūra Stratfīldā (Strathfield). Viņu vīzija: 12 stāvu ēka, veikali uz galvenās ielas, bet galvenokārt dzīvokļi. Lai gūtu atļauju tik augstai celtnei nepieciešama zemes platība, un no tās liela daļa pieder SLB. Viņu piedāvājums ir – vai nu izpirkt SLB, vai vienoties sadarbībā, kuras rezultātā SLB saņemtu to pašu platību jaunā celtnē, savu ieeju, savu vietu mašīnu novietošanai. Šīs jaunās telpas piederētu SLB. Viņi arī apsola sagādāt telpas, kur biedrība varētu turpināt darbību, kamēr jaunā celtne pabeigta.

Valde jau ir pieņēmusi lēmumu, ka savu namu nepārdos, ka Stratfīlda ir neatvietojama vieta, citu tādu nebūtu iespējams atrast Sidnejā. Runa ir tikai par varbūtēju izmaiņu.

Biedrībai savā vēsturē ir varbūt bijušas divas citas reizes, kad bija jālemj par līdzīgi nopietnu jautājumu. Pirmā reize bija, kad tika nolemts iegādāties 32-34 Parnell ielas īpašumu, lai tur celtu mūsu namu. Otrā reize bija, kad bija iespēja iegādāties blakus īpašumu. Pašreizējā izdevība, atjaunot mūsu telpas un tās izveidot tā, lai labāk kalpotu nākošās paaudzes vajadzībām, ir līdzīgi svarīgs lēmums.

Kāpēc pilnsapulce? Pirms mēs ko turpinām, ir vajadzīga biedru piekrišana.

Pirmais solis ir, apzinoties iespējas, lemt par to, vai biedri ir apmierināti ar mūsu namu tādu – kāds tas ir, tādu – kādu mēs to varam uzlabot nākošos gados. Ja biedri jūtas, ka telpas piemērotas, ka mūsu māja iemīļota un nav vajadzības jaunām telpām un kategoriski noraida piedāvājumu, vienalga ko mums sola, tad nav nozīmes sarunas ar Strathfield Partners turpināt. Ne tikai nav nozīmes, bet būtu nepareizi to darīt.

Turpretī, ja biedri domā, ka ir iespējams, ka no šāda projekta mēs varētu būt ieguvēji, un ne tikai mēs, bet arī nākošā paaudze, un ka ir vērts tālāk izpētīt iespējas, tad sagaidām piekrišanu turpināt. Pilnsapulces lēmums tikai dotu valdei atļauju izstrādāt mūsu vajadzības un panākt tās precīzi sastādītā līgumā. Ja tas būtu panākams un ja grūtības biedrības darbā pa pārbūves laiku, un tādas noteikti būs, atsvērs ieguvumus, tad valde griezīsies vēlreiz pie biedriem apstiprināt ieteikumu parakstīt līgumu.

Vai ir vispār vērts domāt par šādu iespēju? Liekas, ka pašreiz varam pieprasīt to, kas mums vajadzīgs. Mums nav nepieciešams pieņemt piedāvājumu, viņiem ir svarīga mūsu piekrišana. Ja mēs varētu rīt ievākties jaunās telpās, kur viss būtu kā vēlamies, zāle ar labu akustiku, labāka mazā zāle, restorāna telpas ar bāru, klases telpas ar savu ieeju, mašīnu novietne, no kuras ar liftu tiekam pie sarīkojumu telpām... (tikai daži piemēri), mēs taču neatteiktos. Ja atbilde ir , un nopietni , tad ir jāuzņemas darbs, kas nepieciešams, lai noskaidrotu, vai mūsu vēlmes spējam panākt. To nevarēsim vieni paši, un palīgā būs jāpieņem attiecīgi eksperti.

Pilnsapulces lēmums būs, dzīvojam kā ierasts, neatkarīgi no tā, ko mums sola, vai ir vienreizēja izdevība varbūt uzlabot mūsu stāvokli; izpētīsim vai šķēršļi ir pārvarami un vai balva attaisnos darbu un neērtības.

Jānis Grauds
Sidnejas Latviešu biedrības priekšsēdis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com