Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Paldies par skaisto 3x3 Vudhausā!

Saieta vadītāju sveiciens

Laikraksts Latvietis Nr. 252, 2013. g. 11. apr.
Kārlis Ātrens un Jolanta Lārmane -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
3x3_Sarkans

Saieta dalībnieki. FOTO Ojārs Greste.

Iepazīšanās vakars. Pie sienām 3x3 Austrālijā 30. gadu jubilejas izstāde. FOTO Kārlis Ātrens.

Atceroties gada sākumā notikušo saietu, nāk prātā ozolzaru un svaigi cepta kliņģera smaržas, dūdu, bungu, kokļu un stabuļu skaņas, kora dziesmas, smaidošas sejas, bērnu smiekli, latviskas ļaužu čalas veselas nedēļas garumā, Koka namiņa senie, simtgadīgie mūri, kas tumšzaļā dižozola pavēnī saglabājās vēsi pat viskarstākajā Austrālijas vasaras dienā… Šķiet it kā nejauši uz nedēļu būtu pabijuši uz Latvijas zemes, satikuši sen neredzētus paziņas, iepazinušies un sadraudzējušies atkal no jauna…

Tomēr no Latvijas sniegiem atceļojušie viesi – Aina, Gvido, Zane un Ivars apliecināja, ka tur valdot dziļa ziema, un esam vien tepat, Austrālijā. Šo apstiprināja arī ozolā sēdošie koalas – tādus nu gan Latvijā nesastapt! Tātad, kā gandrīz katru janvāri Austrālijā, bijām sabraukuši un salidojuši uz 3x3 – šoreiz Adelaidē, lai kopīgi atzīmētu mūsu saieta 30. jubileju, uzlādētu savas latviskās baterijas, pavadītu laiku ar ģimeni vai draugiem, mācītos, satiktos, atpūstos, piedzīvotu!

Mums kā vadītājiem ir liels gandarījums, ka gandrīz visu saieta programmā iecerēto un gada garumā izloloto mēs varējām īstenot šajā saietā! Tā ir ļoti laba sajūta. Īpaši liels prieks mums ir par 3x3 30. gadu jubilejas izstādes izveidošanu, kas rotāja Balles zāles sienas visu saieta laiku! Šeit vislielākā pateicība pienākas Ilzei un Gunāram Nāgeliem, kuri palīdzēja šo izstādi sagatavot un noformēt. Paldies arī Līgai Rupertei, Rasmai Zvejniecei, Arnim Siksnam, kā arī visiem bijušajiem Austrālijas 3x3 vadītājiem par fotogrāfiju un informācijas sagādāšanu!

Kā nu jau daudzus gadus, saieta veiksmīgā norisē neatsverama loma ir viesiem no Latvijas. Šogad mūs ar savu klātbūtni pagodināja Dziesmu svētku virsdiriģents Ivars Cinkuss, etnomuzikoloģe Zane Šmite, kā arī folkloristi, seno tradīciju zinātāji un rituālu veicēji Aina un Gvido Tobji. Paldies jums, ka mērojāt tik tālu ceļu, lai būtu kopā ar mums! Jūsu devums vēl ilgi iedvesmos mūsu prātus un sirdis!

Paldies Tauriķa redakcijai – Gunāram un Ilzei Nāgeliem un Ojāram Grestem par lielo un pašaizliedzīgo darbu, ko jūs ieguldījāt, veidojot saieta avīzi! Tauriķis, kā vienmēr, ir saieta sirds, tā tas bija arī šoreiz! Pat neskatoties uz to, ka Gunārs un Ilze saieta lielāko laika daļu atradās neklātienē!

Kā vienmēr, 3x3 ļoti augstu novērtē latviešu sabiedrības atbalstu. Mēs pateicamies Adelaides Latviešu biedrībai, Adelaides Daugavas Vanagiem, Kanberas Daugavas Vanagiem, Melburnas Daugavas Vanagiem, Pertas Daugavas Vanagiem, Sidnejas Daugavas Vanagiem un Sidnejas Latviešu biedrībai par dāsnajiem ziedojumiem šī saieta rīkošanai.

Paldies visiem ieviržu, puduru un vakara nodarbību vadītājiem – pateicoties jums, varējām baudīt tik bagātīgu saieta programmu! Paldies arī saieta kasierim Andim Bērziņam par cītīgo darbu naudas lietu kārtošanā!

Ja ir priecīgi bērni, tad ir priecīgi vecāki! Paldies Gitai Meierei-Nesteckai par veiksmīgu ½x½ vadīšanu! Bērni sportoja, spēlēja teātri, gleznoja, nodarbojās ar rokdarbiem, filmēja, montēja un veidoja bērnu TV ziņas, peldējās, draudzējās un baudīja visādus vasaras brīvdienu priekus, pie tam tas viss – latviskā vidē! Paldies arī Petram Nesteckim par viņa nenogurstošo palīdzību un jautrības uzturēšanu nodarbībās kā lieliem, tā maziem!

Vēlreiz izsakām vissirsnīgāko pateicību visiem šī saieta dalībniekiem, viesiem – gan tuviem, gan tāliem, ieviržu un nodarbību vadītājiem, Tauriķa redakcijai, kā arī pārējiem palīgiem, labvēļiem un atbalstītājiem par šo skaisto, latviskuma piesātināto nedēļu Adelaidē, pašā Austrālijas vasaras karstumā!

Lai dzīvo 3x3!!! Uz tikšanos Melburnā!

Jolanta Lārmane un Kārlis Ātrens
3x3 2013 vadītāji



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com