Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dziesmu svētku biļetes

Vienas dienas laikā ir iegādātas 44 000 biļetes

Laikraksts Latvietis Nr. 252, 2013. g. 11. apr.
Inga Vasiļjeva -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DziesmuSvetki2013

Pirmajā biļešu tirdzniecības dienā uz Dziesmu un deju svētkiem (līdz plkst. 20.00) ir iegādātas 44 000 biļetes, telefoniski rezervētas 6100 biļetes, kas kopā sastāda 86% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā. Publiskā tirdzniecībā 6. aprīlī tika nodots 58 000 biļešu uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. Pēc pirmās biļešu pārdošanas dienas tirdzniecībā palikuši 15,5% biļešu. Interneta veikalā www.bilesuparadize.lv 6. aprīlī tika pārdots 30% no kopējā publiskai tirdzniecībai nodoto biļešu skaita. Šobrīd ir pieejamas biļetes uz Tautas tērpu skati, tautas mūzikas koncertu Raksti, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Arēnā Rīga, kokļu ansambļu koncertu, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu.

„Interese par Dziesmu un deju svētku pasākumiem – lielāko Latvijas kultūras dzīves notikumu – ir milzīga. Dziesmu un deju svētku biļešu pieejamības jautājums ir jārisina kultūras infrastruktūras aspektā. Ir ļoti svarīgi, lai līdz 2018. gadam, kad svinēsim Latvijas Republikas simtgadi un notiks nākamie Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki, būtu radīts jauns, mūsdienīgs stadions ar 20 000 sēdvietu ietilpību un paplašināta skatītāju zona Mežaparka estrādē. Nacionālajā attīstības plānā jau ir iekļauta jauna Dziesmu svētku stadiona izveide,“ akcentē Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

„Mēs kā svētku rīkotāji esam gandarīti par milzīgo iedzīvotāju interesi un motivāciju apmeklēt vasarā gaidāmos svētkus. Pārdotais Dziesmu un deju svētku biļešu skaits ļauj īstenot mākslinieciski augstvērtīgu svētku programmu, pilnā apjomā atbalstot mākslinieciskās grupas ieceres gan režijas, gan scenogrāfijas risinājumiem. Vienlaikus ieņēmumi dos iespēju organizēt svētku pieejamību plašākam cilvēku lokam. Paralēli tiešraidēm sabiedriskajos medijos, mums būs iespēja uzstādīt lielos ekrānus pilsētvidē, piemēram, Doma laukumā un Esplanādē, lai cilvēki var pulcēties un svinēt svētkus kopā,“ stāsta Dace Melbārde, Latvijas Nacionālās kultūras centra vadītāja.

Dziesmu un deju svētku programmu kopā veido 62 pasākumi, no kuriem aptuveni puse ir brīvi pieejama un ir bez maksas. Visu svētku nedēļu dažādās Rīgas vietās – Vērmanes dārzā, Esplanādē, Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā, Doma laukumā, Berga bazārā, Rīgas skvēros un parkos notiks kultūras pasākumi un koncerti. Lai varētu sekot līdzi svētku norisēm maksas pasākumos, pilsētvidē tiks uzstādīti lieli ekrāni. Pasākumu pieejamība būs nodrošināta arī sabiedriskajos medijos un internetā.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30. jūnija līdz 7. jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku – kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28). Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs, atbalsta lieldraugi Latvijas dzelzceļš, Lattelecom un Latvenergo, kā arī banka Citadele un Latvijas Valsts meži.

Inga Vasiļjeva
Dziesmu un deju svētku preses sekretāre
2013. gada 6. aprīlī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com