Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Izaudzināt latviski runājošas un domājošas paaudzes

Amerikas latviešu nedēļas nogales skolu skolotāju konference

Laikraksts Latvietis Nr. 250, 2013. g. 28. martā
Daina Grosa un Andra Zommere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
ALA

Amerikas Latviešu apvienība

Nedēļas nogalē – no 15. līdz 17. martam Latviešu centrā Garezers notika Amerikas Latviešu apvienības (ALA) organizētā Amerikas latviešu nedēļas nogales skolu skolotāju konference. Konferences laikā skolotāji iepazinās ar mācību materiāliem, kas domāti bilingvālai valodas apguvei, konkrētu stundu plānu izveidi, kā arī ar internetā pieejamajiem mācību materiāliem, mācību programmām, uzdevumiem un tiešsaistes materiāliem, ar viegliem, aizraujošiem un izglītojošiem komercproduktiem, kas izstrādāti latviešu valodas apguvei.

Seminārā piedalījās 50 skolotāji no 15 latviešu sestdienas un svētdienas skolām Amerikā. Skolotāji dalījās ar mācīšanas pieredzi un viedokļiem, tika iepazīstināti ar Latviešu valodas aģentūras veidotajiem mācību materiāliem un paveikto diasporas materiālu izveidē. Dāvanā skolas saņēma latviešu valodas mācīšanas darba lapas Labdien! 2. daļu.

Pasaules Brīvo latviešu apvienības Izglītības padomes (PBLA IP) priekšsēde Daina Grosa un priekšsēdes vietniece sadarbībai ar Latviju Dace Mažeika stāstīja par PBLA IP pēdējos gados paveikto un par sadarbību ar Latvijas institūcijām, kas nodrošina Latvijas valsts īstenoto politiku sadarbībai ar diasporu. PBLA dāvināja katrai skolai PBLA izdotu darba burtnīcu gramatikas mācīšanai pamatskolā.

Tika kalti plāni nedēļas nogaļu skolu turpmākajai attīstībai un labākai savstarpējās informācijas apmaiņai, tostarp arī ar Latvijas valsts institūcijām.

ALA jau 62 gadus pārstāv un vieno ap 100 000 latviešu visā Amerikā. Pie ALA pieder vairāk nekā 160 dažādu latviešu organizāciju – biedrības, baznīcas un kultūras organizācijas – un gandrīz 6000 biedru no visām pavalstīm. Konferenci rīkoja ALA Izglītības nozare, kas gādā par skolu programmām, mācību grāmatām un skolotāju semināriem, lai veicinātu latviešu valodas, vēstures un kultūras apguvi.

Amerikā nedēļas nogales skolas, kas atrodas tālu no Latvijas, jau 60 gadus spējušas izaudzināt vairākas jaunas, latviski runājošas un domājošas paaudzes.

Informāciju sagatavoja

Daina Grosa
(PBLA Izglītības padomes priekšsēde) un
Andra Zommere
(ALA Izglītības nozares vadītāja)
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com