Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pilsonības likums

Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē preses relīze

Laikraksts Latvietis Nr. 249, 2013. g. 21. martā
Pēteris Strazds -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Otrdien, 12. martā Saeimas Pilsonības likumu grozījumu apakškomisijas deputāti nobalsoja par Austrālijas, Jaunzēlandes un Brazīlijas iekļaušanu dubultpilsonības valstu lokā, papildinot Pilsonības likuma jaunajā redakcijā jau iepriekš nosauktos valstu blokus, ar kuriem tiks pieļauta dubultā pilsonība (ES, NATO un Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācija).

Ja Saeima, balsojot 3. lasījumā par jauno Pilsonības likumu kopumā, apstiprinās šādu Pilsonības likuma grozījumu apakškomisijas balsojumu, tas nozīmēs, ka jebkurš Latvijas pilsonis varēs pieņemt Austrālijas vai Jaunzēlandes pilsonību, nezaudējot savu Latvijas pilsonību, un tādējādi Latvijas pilsoņi, dzīvodami Austrālijā un Jaunzēlandē, nezaudēs savu saikni ar Latviju.

LAAJ pateicās ikvienam šīs Saeimas apakškomisijas loceklim par atbalstu šajā mums tik svarīgajā jautājumā.

Īpaša pateicība pienākas arī mūsu līdzdarbiniekiem Uldim Brūnam un Jānim Andersonam Rīgā un Aldim Putniņam un Dāvidam Dārziņam Austrālijā.

Vēl ir jāgaida trešais jaunā Pilsonības likuma lasījums Saeimā ar cerību, ka Saeimas Juridiskā komiteja un pēc tam visa Saeima apstiprinās Pilsonības likuma grozījuma apakškomisijas viedokli un šādu redakciju pieņems kā likumu. Saeimas Pilsonības likuma grozījumu apakškomisijas apstiprinātās izmaiņas ir ļoti svarīgas Austrālijas un Jaunzēlandes latviešu sabiedrības nākotnei un tās saliedētībai.

Dr. Pēteris Strazds
LAAJ prezidija priekšsēdis



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com