Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Karsta nedēļa

Laikraksts Latvietis Nr. 247, 2013. g. 7. martā
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sveicināti, lasītāji!

Kas par nedēļu! Ziedonis mūžībā, prezidents Šveicē, Vienotība apmētāta, saskanieši sabaltkrievoti, diaspora apkampta.

Līdz ar Imanta Ziedoņa aiziešanu mūžībā, Latvijas Kultūras kanona literatūras nozarē vienīgais dzīvs paliekošais rakstnieks ir Uldis Bērziņš. Nav man jāraksta par Ziedoņa nozīmi. It kā paredzot paša aiziešanu, viņš jau 1988. gadā rakstīja: Es izeju tai gaismā, / kur tālāk nav kur iet. / (..) un tad jau dzejas nebūs, / būs tīra gaisma vien. Vai Latvijas Valsts prezidents patiešām ieracies tik dziļi Šveices Alpos, ka nevarēja pārtraukt atvaļinājumu pat uz pus dienu, lai būtu klāt dzejnieka izvadīšanā?

Šīs nedēļas sensācija bija pretrunīgi vērtētā žurnālista Lato Lapsas 960 000 metienā izdotā, un pa visu Latviju bez maksas pastkastītēs piegādātā partijas Vienotības nomelnojošā avīze „Vienotība, PIETIEK!“ Sensācija nav tik daudz avīzes saturs, jo Lato Lapsas viedokli var lasīt viņa tīmekļa vietnē, bet gan šī izdevuma apjoms un finansēšana. Izdevējs ir Endo Lapsam piederošs uzņēmums SIA Fox Communications, bet līdzekļus avīzes izdošanai, vairāk nekā 30 tūkstošus latus, esot aizdevuši slepenībā turētie firmas partneri.

Toties politiskās apvienības Saskaņas centra sadarbības partneri nav nemaz slepenībā turēti. Ja 2009. gadā tā parakstīja sadarbības līgumu ar Krievijas valdošo partiju Vienotā Krievija, bet 2011. gadā ar Ķīnas Komunistisko partiju, tad šogad 5. martā tā parakstīja sadarbības līgumu ar Baltkrievijas valdošo jeb Aleksandra Lukašenko partiju Belaja Rus. Saskaņas centra valdes loceklis Jānis Urbanovičs parakstīja līgumu, un par spīti Eiropas Savienības sankcijām pret Baltkrieviju un aizliegumiem tās vadītājiem un augstām amatpersonām iebraukt Eiropas Savienībā, viņš uzskata šo sadarbību „kā izsvērtu eiropeisku soli, kas atbilst Eiropas Savienības pieņemtajai labu kaimiņattiecību politikai“.

Visbeidzot tiekam pie nabaga diasporas, kura kļūs par Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) sadarbības mērķi, spriežot pēc 5. martā Ministru kabineta sēdē atbalstītā ĀM dokumenta. Nabaga diaspora ar šo tai veltīto uzmanību tomēr nekļūs bagātāka, jo finansiālo atbalstu ārzemju latviešu skolām, kultūras pasākumiem, nometnēm, utt. varēs saņemt TIKAI Latvijā reģistrētas organizācijas.

Ja Latvijā iet karsti, tad jāziņo, ka Melburnā, kaut sācies jau rudens, ir paredzētas vismaz 10 dienas pēc kārtas ar temperatūru ēnā virs +30°C.

GN
2013. g. 7. martā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com