Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu centra Minsterē jaunā valde 2013

Vadību pārņem zvērinātais latviešu advokāts

Laikraksts Latvietis Nr. 245, 2013. g. 20. febr.
Zuze Krēsliņa-Sila -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

LCM valde ar administrāciju. FOTO Ovens (Owen) Šneiders.

No kreisās: LCM administratore Zuze Krēsliņa-Sila, sēdes vadītāja Zanda Vēvere. FOTO Ovens (Owen) Šneiders.

Protokolē Inga Pētersone. FOTO Ovens (Owen) Šneiders.

Sestdien, 2013. g. 9. februārī notika Latviešu centra Minsterē (LCM) pilnsapulce. Piedalījās, apmēram, 20 personas. Secināja, ka 2012. gads bijis labs un aktīvs gads. Lielas rosmes notiek ar tautas deju dejotājiem, kas tiekas ik svētdienu vairākas stundas Ineses Eltavilas (El Tawil) vadībā. Īsā laikā izveidojusies laba grupa, kas aizvien biežāk uzstājās, un ja pagājušā vasarā bija Padua, Itālijā uz Eiropiādi, tad šovasar piedalīsies Dublinas Latviešu 4. maija svinībās un dziesmu un deju svētkos Latvijā.

Tikpat aktīvi jau ilgāku laiku ir bērnudārziņa un skoliņas ļaudis – šajos Ziemsvētkos rīkoja teātri un plāno arī uz pavasari atkal kaut ko veidot. Pa vidu notiek filmu izrādes, teātra viesizrādes vai tipiskie latviešu svētki, kā, piemēram, valsts svētki, kur dziedātājs Igo un politiķis un reiz senos laikos Minsteres ģimnāzists Krišjānis Kariņš pulcēja turpat 300 cilvēkus, pārbaudot LCM telpu kapacitātes. Centrā veic prakses arī Erasmus stipendiāti no Latvijas, kas ir abām pusēm vērtīgi iespaidi.

Pilnsapulce ievēlēja arī jaunu valdi. Un ja mēs čīkstam par sabiedrības novecošanu, tad LCM valdei par to nav jāuztraucas. Vācijas statistiķi izrēķinājuši, ka caurmēra vecums latvietim Vācijā esot 34 gadi, un rādās, ka LCM valde varētu apmēram atspoguļot šo caurmēra vecumu. Nav vairs ko gausties par novecojošu sabiedrību un ka gals tūlīt klāt.

Šoreiz vadību pārņem Vācijā zvērinātais latviešu advokāts Arnis Drille. Kā gan citādi, kā Minsteres ģimnāzijas abiturients, un gadiem trenēts LCM paralēlā organizācijā Latviešu Kopībā. Par vicepriekšēdi palika Dr. Einārs Pelss, kurš 4 gadus vadīja LCM un nu dos iespēju jaunākiem pārņemt vadību, bet stāvēs klāt ar savu padomu. Kasiera vietu arī pārņem jaunā paaudze – inženieris un sporta veicinātājs Kārlis Krūmiņš.

Pārējās 8 valdes vietas valdē aizpilda sabiedrības aktīvisti – Valda Dundare (skoliņa), Inese Eltavila (El Tawil) (dejas), Geerts Franzenburgs (mūsu latviešu fans – īsts vācietis, mācītājs), Aiga Ķīsele (akordeonu spēlējoša ekonomiste), Arvis Logins (skolnieks, kas dejo un dzied), Suzanna Smolija (dejojoša topošā arhitekte ar melno jostu teikvondo), Juris Trauciņš (bijis klāt LCM no tā pirmajiem elpas vilcieniem, kā arhitekts un daudz kas vēl) un Zanda Vēvere (arābiski runājoša latviešu juriste, kura dejo un mīl internacionālus pasākumus). Revīzijas komisijā paliek Lauma Zvidriņa, Ovens (Owen) Sneiders un Andris Valdmanis.

Tūlīt pēc pilnsapulces notika pirmā valdes sēde, idejas sprēgāja, ka tik spēsim visu veikt!

Zuze K. Krēsliņa-Sila



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com