Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Koncertakcija „Ziemassvētku Roze“

Desmito gadu pēc kārtas

Laikraksts Latvietis Nr. 239, 2013. g. 13. janv.
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ziemassvētku roze.

Ivars Cinkuss un Lorija Vuda Gatartas pansionātā.

Ivars Cinkuss un Uģis Prauliņš Gatartas pansionātā.

Normunds Ķietis, Inita Āboliņa un Daugavpils bīskaps Einārs Alpe koncertā Lones Tautas namā.

Normunds Ķietis un Inita Āboliņa koncertā Ilūkstes pansionātā.

Jau desmito gadu pašvaldību kultūras centros notika sabiedrībā iecienītu mūziķu un Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas organizēta koncertakcija Ziemassvētku Roze. Ik gadus tā sākas ar pirmo Adventa svētdienu un turpinās līdz pat Zvaigznes dienai.

Katrs Ziemassvētku Rozes koncerts ir kā dāvana Latvijas novados dzīvojošajiem cilvēkiem Ziemassvētku laikā, tāpēc koncerti apmeklētājiem ir bezmaksas. Šoreiz tie notika 19 vietās Latvijā.

Ziemassvētku Rozes koncertos skan dziesmas no luteriskās Baznīcas Dziesmu Grāmatas, atbilstoši mūziķu izvēlētajam unikālajam aranžējumam, un dziesmas no viņu koncertrepertuāra. Koncertakcijas mūziķi bija ieraudzījuši Adventa un Ziemassvētku dziesmas mūsu laika acīm. Daudzas ierastas, citas ilgi nav dziedātas.

Uz šo koncertu īpaši bija aicināti tie, kuri uz dievnamu Ziemassvētkos iespējams neatnāca.

Koncerti notika novadu un pagastu kultūras centros, nevis dievnamos, un to organizēšana notika sadarbībā ar pašvaldību, kultūras namu un vietējo draudzi.

Katra koncerta gaitā ar īsu uzrunu un Sv. Rakstu lasījumiem piedalījās vietējais mācītājs, lai vērstu vērību uz patieso šo svētku nozīmi.

Koncerta dienā mūziķi kopā ar mācītāju devās uz vēl vienu labdarības koncertu kādā sociālā iestādē, kas atrodas konkrētās pašvaldības teritorijā (pansionātā, sociālajā mītnē, zupas virtuvē) vai pasākumos cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

2012. gadā uzaicinājumam piedalīties koncertakcijā atsaucās 4 mūziķu grupas:

  • Inita Āboliņa un Normunds Ķietis no Lauku muzikantiem;
  • komponists Uģis Prauliņš kopā ar Loriju Vudu un Ivaru Cinkusu;
  • 2009. gada Latvijas Gāze Gada balvas labākās jaunā operas solistes balvas ieguvēja Inga Šļubovska ar pavadošo sastāvu – Ziemeļlatvijas kameransambli Livonia;
  • Mūziķis Aivars Brīze kopā ar Elitu Veidemani un vokālo studiju Spārni (Sociālās integrācijas valsts aģentūra).

Ar koncerta organizāciju saistītās izmaksas (250 – 400 Ls – atkarībā no mūziķu sastāva) pilnībā vai daļēji sedza vietējie uzņēmēji vai vietējā pašvaldība no sava budžeta.

Koncertakcijas norise iepriekšējo 9 gadu garumā ir parādījusi, ka tā ir kalpojusi ne tikai kā iepriecinājums cilvēkiem Ziemassvētku laikā, bet kā garīgs stiprinājums. Koncerti ir guvuši lielu atsaucību tieši mūziķu izvēlētās un interesantās apdares dēļ, tāpēc viņu devums ir saglabāts CD formātā. 2011. gada decembrī tika izdots Ziemassvētku Rozes CD, kurā ir ierakstītas 3 Ziemassvētku Rozes mūziķu grupu izpildītās Adventa un Ziemassvētku laika dziesmas. Koncerta apmeklētāji varēja iegādāties šo kompaktdisku par ziedojumiem.

Koncertakcijas projekta vadītājs: mācītājs Artis Eglītis

Koncertu koordinatore: Helēna Andersone

Informācija: http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=1464



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com