Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes vizīti Austrālijā

Dāvida Dārziņa atklāta vēstule

Laikraksts Latvietis Nr. 239, 2013. g. 13. janv.
Dāvids V. Dārziņš -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kultūras ministres dalība Austrālijas latviešu pasākumos ir tiešs pierādījums tam, ka Latvijai esam svarīgi

Kā bijušais Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) prezidija priekšsēdis, ilggadīgs Latviešu sabiedrības darbinieks un latviešu bērnu un jauniešu nometnes Dzintari valdes priekšsēdis uzskatu, ka uzbrukumi kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei ir nepamatoti, neizprotot situācijas būtību.

Ministres vizīte Austrālijā un piedalīšanās pasākumos deva iespēju Austrālijas latviešiem iepazīties ar Latvijas kultūras ministri. Ar ministri tikās gan gados vecākie tautieši, gan jaunieši, gan pavisam mazi bērni. Šī tikšanās mums deva iespēju parādīt un pastāstīt ministrei un līdz ar to arī Latvijai, kā mēs dzīvojam, kā uzturam latvietību sevī šeit, tik tālu no mūsu tēvzemes. Tā deva iespēju katram no mums parādīt Latvijai un Latvijas valdībai, ka mūsos mājo dziļa latviskā pārliecība un piederības sajūta un ka latviešiem un Latvijai vēlam tikai labu gan domās, gan darbos.

Latvijas valdības interese par Austrālijā dzīvojošajiem latviešiem šeit tiek augstu vērtēta. Ministres dalība Austrālijas latviešu pasākumos ir praktisks un tiešs pierādījums tam, ka Latvijai esam svarīgi. Kultūras ministre piedalījās arī latviešu skolotāju seminārā un uzklausīja problēmas, kas saistītas ar ilgo prombūtni no Latvijas. Uzklausīja mūsu centienus un vēlmes izglītot un sniegt latviskās vērtības mūsu jauniešiem un bērniem.

Austrālijas latviešu Kultūras dienas sākās 26. decembrī un beidzās 1. janvārī, bet pēc Kultūras dienām notika 3x3 nometne, kas ilga no 2. līdz 8. janvārim, un ministre piedalījās nometnes pirmajās dienās. Kultūras ministre piedalījās visos Kultūras dienu pasākumos, bija ļoti atvērta un uzklausīja ikvienu tautieti.

Uzskatu – ja ministre šeit būtu viesojusies īsāku laiku, ļoti daudz no tā, ko ieguvām, tiktu zaudēts. Austrālijas latviešiem bija iespēja uzklausīt informāciju par grozījumiem Pilsonības likumā un dubultpilsonības iespējām. Mēs šajā sakarā gribam tādas pašas tiesības, kādas ir ES un NATO valstu pilsoņiem. Austrālijas latvieši ministrei norādīja, ka pašreizējais Pilsonības likuma projekts nevēlami diskriminē jauniebraucējus Austrālijā no Latvijas. Ļoti vērtīga informācija tika sniegta par gaidāmajiem XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, to norisi, biļetēm, dalību tajos un citiem jautājumiem.

Gribu norādīt, ka Austrālija atrodas ļoti tālu no Latvijas. Pārlidojums ilgst vairāk par 20 stundām, mainoties laika zonām. Tas ir ļoti smags fizisks pārbaudījums ikkatram cilvēkam.

Dāvids V. Dārziņš
Austrālijā
2013. gada 9. janvārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com