Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


DV Kanberas nodaļas viesu pēcpusdiena

Pirmo reizi augstākā vadība vienlaicīgi Kanberā

Laikraksts Latvietis Nr. 236, 2012. g. 21. dec.
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

No kreisās: DV Kanberas nodaļas valdes priekšsēdis Edvīns Peniķis, Kanberas vanadžu vadītāja Inta Skrīvere, vanadžu vadītāja Austrālijā Ilga Vēvere un DV Austrālijā valdes priekšsēdis Jānis Priedkalns. FOTO Imants Skrīveris.

Šī gada 19. novembra pēcpusdienā Imanuela baznīcas zālē Daugavas Vanagu (DV) Kanberas nodaļas biedri un draugi pulcējās, lai satiktos ar DV Austrālijā augstāko vadību.

DV Kanberas nodaļas valdes priekšsēdis Edvīns Peniķis iepazīstināja klātesošos ar viesiem – DV Austrālijas valdes priekšsēdi Jāni Priedkalnu un DV Austrālijā vanadžu vadītāju Ilgu Vēveri. Peniķis teica, ka šis ir liels notikums, jo šī ir pirmā reize Kanberas nodaļas pastāvēšanas laikā, kad vienlaicīgi viesojās vanagu un vanadžu augstākā vadība Austrālijā.

Saieta turpinājumā runāja DV Austrālijā valdes priekšsēdis Jānis Priedkalns. Viņš uzteica Kanberas nodaļu par precīzu un laicīgu pienākumu kārtošanu ar DV Austrālijā valdi un pasniedza rakstisku apsveikumu par nesen svinēto nodaļas 30 gadu darbību.

Priedkalns stāstīja par vispārējo DV darbību pasaulē, par jauno strāvojumu DV Vācijā un par DV CV, kura tagad, kopš Andreja Mežmaļa ievēlēšanas DV priekšnieka amatā, atrodas Latvijā.

Priedkalns stāstīja par ziedojumu nogādi ar DV CV starpniecību uz Latviju un to sadali, attiecīgi pēc ziedotāju norādījumiem.

Galvenie aprūpes mērķi: leģionāriem un viņiem vajadzīgajiem medikamentiem (vēl arvien aprūpē ir apmēram 400 leģionāru), bērniem un jauniešiem izglītības laukā un Okupācijas muzejam.

Vanadžu vadītāja Austrālijā Ilga Vēvere rādija divas video filmas. Pirmā bija par DV CV pārstāvniecības darbu Rīgā, kas tika sīki ar skaitļiem parādīta par ziedojumiem un saņēmējiem. Otrā filma bija par Latvijas Audžubērnu Ģimeņu biedrības (LAB) darbību. Šī biedrība nav DV locekle, bet saņem DV atbalstu.

Filmās rādīto Vēvere papildināja ar stāstījumu.

Noslēgumā visi apmeklētāji draudzīgā gaisotnē pakavējās pie kafijas galda pārrunās par noklausīto un redzēto.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com