Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


KD Kopkora papildus mēģinājumi Adelaidē

Sajūta ir ļoti patīkama un radoša

Laikraksts Latvietis Nr. 235, 2012. g. 19. dec.
Rudīte Bērziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL54KD400

Mēģinājums kopā ar Adelaides Filharmonijas kori. FOTO Kārlis Ātrens.

Lai būtu skanīgs un varens Kopkora koncerts, ar kuru adelaidieši vēl ilgi lepotos, šogad tika piedāvāti vairāki mēģinājumu varianti, padarot tos vieglāk pieejamus. ALB jauktais koris Dziesmu laiva satikās ik pirmdienas vakaru, bet DV vīru koris Daugava ceturtdienas vakaros.

Papildus mēģinājumi sestdienas pēcpusdienās devuši jaunu un vienreizēju iespēju piedalīties Kultūras dienu Kopkora koncertā, tiem kas dzīvo ārpus pilsētas, vai arī nevar piedalīties pirmdienas vai ceturtdienas mēģinājumos. Pamatideja papildus mēģinājumu diriģentam Aldim Silam bija dot izdevību pēc iespējas vairākiem ieinteresētiem, vai nu apmeklēt papildus mēģinājumus, vai apsvērt iespēju sākt regulāri piedalīties kāda esošā Adelaides korī.

Papildus mēģinājumi iesākās marta mēnesī. Kopš tā laika tos ir apmeklējuši vairāk nekā 60 dziedātāju, ieskaitot no jauktā un vīru koriem, no kora Atbalsis un nesen pat no Melburnas uz Darvīnas! Apmeklētāju skaits ir bijis starp 17 un 32, un vidējais ir bijis 24. Viens mēģinājums noturēts Dzintaros, Normanvilē (Normanville) kā daļa no Jāņu svinībām. 18. decembrī tika noturēts kopīgs mēģinājums ar Adelaides Filharmonijas kori (Philharmonia Chorus), no kura piedalīsies 35 dziedātāju KD Kopkora koncertā. Viens pāris – Māra un Pēteris Jaudzemi – ir regulāri braukuši 90 km ceļu no Viktorharbora (Victor Harbour), lai piedalītos mēģinājumos. Paldies Valdim Jaudzemam par statistiku, ko Valdis katrā mēģinājumā rūpīgi pierakstīja!

Koriste Elīna Rikarde apraksta mēģinājumus šādi.

„Sajūta mēģinājumos ir ļoti patīkama un radoša. Alda Sila raitā mēģinājuma vadīšana visus uzmundrina un neļauj atslābt. Katrs mēģinājums ir kā skaista izrāde pa Latvijas pļavām un mežiem, no Latgales līdz Kurzemei un no Vidzemes līdz Zemgalei.

Pēc mēģinājuma visi dziedātāji ir tik pozitīvi uzlādēti, ka grūti uzreiz izklīst pa mājām. Vēl gribās nedaudz pakavēties ar sen neredzētiem draugiem un ar smaidu uz lūpām pārrunāt dzīves notikumus.

Ir ļoti patīkami, ka cilvēki nāk ar prieku un izbauda divas stundas kultūras. Daudz arī iedvesmo mērķis, kas ir Austrālijas latviešu 54. Kultūras dienas. Lai mēs varam justies stipri un lepni par savu kultūru un tautu.“

Dziedātāji, kuri nedzied jauktā korī vai vīru korī, papildināja šī abu koru Pavasara koncertu oktobrī.

Ar katru mēģinājumu dziesmas izskan arvien drošāk, un dziedātāji saņem sirsnīgu atzinību no diriģenta! Dziedātāji ar lielu sajūsmu gaida gan mēģinājumus KD laikā, kad satiks dziedātājus no citām Austrālijas malām un no ārzemēm, gan, protams, koncertu pašu. Ceram, ka koncerta apmeklētājiem patiks klausīties tik pat daudz, kā koristiem patīk dziedāt!

Rudīte Bērziņa
AL54.KD informācija
arberz@optusnet.com.au



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com