Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Austrālijas latvietis iesakņojies Āfrikā

Satiekas Čīlē, salaulājas Kenijā

Laikraksts Latvietis Nr. 92, 2010. g. 2. jūnijā
Ojārs Greste -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Greste

Pēteris un Paula pie datora mājas birojā. FOTO Ojārs Greste.

2010. gada 24. aprīlī bijušais Austrālijas latvietis Pēteris Greste salaulājās Nairobi, Kenijā, kur viņš dzīvo un strādā. Pēteris ir žurnālists, rakstnieks, fotogrāfs un operators, galvenokārt, Anglijas BBC Austrumāfrikā uzdevumā. Dzimis Sidnejā, Austrālijā, Pēteris ir vecākais no trim Jura un Lois Grestes dēliem. Viņš ieguva žurnālista grādu Kvīnslandes Tehnoloģiskā augstskolā, tad strādāja par žurnālistu Austrālijas televīzijā.

1991. gadā Pēteris pārcēlās uz Angliju, lai īstenotu savu sapni kļūt par ārzemju korespondentu. Sapnis piepildījās, viņam strādājot pie BBC un Roitera (Reuters) ziņu aģentūras Bosnijā, Dienvidslāvijā, Afganistānā, Irākā, Meksikā, Čīlē, Argentīnā un tagad Āfrikā. Pēteris pārcēlās uz Āfriku 2003. gadā, pēc iepazīšanās ar Paulu Kahumbu.

Pētera darba lauks Dienvidāfrikā un Kenijā bijis plašs. Viņš ir ziņojis par karu Austrumkongo, politiku Nigērijā, Dienvidāfrikā un Zimbabvē, attīstību Svazilendā, strīdīgo spēkstaciju Etiopijā, nemieriem Sudānā, izglītību Tanzānijā, traģēdijām Ugandā un daudziem citiem notikumiem Austrumāfrikā, kā arī Vidējos austrumos. Ar Pētera Grestes BBC ziņojumiem varat iepazīties tīmekļa vietnē www.bbc.co.uk, meklējot „Peter Greste“.

Ar Paulu Pēteris iepazinās Santjago, Čīlē starptautiskā konferencē par apdraudētām dzīvnieku sugām, kur Paula piedalījās ar referātu kā Kenijas delegācijas locekle. Pēteris pārstāvēja BBC un, ieraugot Paulas seju ar kuplajiem melniem matiem uz lielā ekrāna, viņš momentā iemīlējās. Pēc referāta viņam izdevās sarunāt interviju ar Paulu, un mīlestība plauka. Nokārtojot saistības ar BBC Argentīnā, Pēteris sekoja Paulai līdz uz Keniju. Pēc septiņiem kopā pavadītiem gadiem, Pēteris salaulājās ar Paulu, un abi ir nolēmuši palikt Kenijā. Paulai māte ir angliete un tēvs kenijietis. Viņa ir aizstāvējusi maģistra grādu Anglijā un doktora grādu Princtonas universitātē, ASV.

Laulības notika Nairobi Nacionālajā parkā, zem īpaši izmeklēta akācijas koka. Laulību ceremoniju izdomāja Pēteris un Paula, iekļaujot svētības simboliku no Austrālijas aborigēnu rituāla, latviskiem elementiem, savienojot jaunā pāra rokas ar tautisku jostu, gan arī viņi saņēma svētību no Kenijas Masai cilts vecākiem.

Par Pētera un Paulas romantisko satikšanos varat lasīt tīmekļa vietnē peter-paula.com. Abu dziļākā vēlme ir darboties savvaļas dzīvnieku aizsardzības jomā, un pēc viņu domām to var vislabāk veikt, dzīvojot Āfrikā un strādājot nacionālos parkos.

Ojārs Greste
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com