Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pertas Vanadzes mūs cienā ar pankūkām

Ēšana, dzeršana un filmu izrāde

Laikraksts Latvietis Nr. 92, 2010. g. 2. jūnijā
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Pankukas

Pankūkas lielā izvēlē: kartupeļu, gaļas, ābolu un biezpiena. FOTO Jānis Purvinskis.

Tūlīt pēc Kapu svētkiem, 16. maija pēcpusdienā devāmies uz Latviešu centru, kur Pertas Vanadzes laikam visu iepriekšējo nakti bija cepušas un vārījušas visvisādus labumus. Nezinu, kas tām Vanadzēm tur ir, bet viņas prot gatavot labas pankūkas! Bet nav jau Vanadzes vien. Skatos, ka pa virtuvi šiverējas un ap plīti rīkojas arī Alfrēds Gulāns un Nikolājs Džonsons. Tur ar viņu rokām top garšīgās kartupeļu pankūkas. Tās, šķiet, ir jo sevišķi gaidītas.

Pēc brītiņa Vanadžu priekšniece Rita Džonsona aicina visus nākt mieloties un saņemt pankūkas. Nu gan izvēle lielu lielā! Tur bija vispirms jau minētās kartupeļu pankūkas, tad varēja izvēlēties gan sēņu, gan gaļas, gan ābolu un biezpiena un beigās ar varu bija arī jāņem garšīgs buljons, ko piedzert klāt. Nabaga Austra strādāja vaiga sviedros, mēģinot saskaitīt, cik par cik tur katram bija.

Kad bijām pirmo devu noēduši, tie, kas vēl pasteidzās, varēja dabūt vēl arī otro devu. Nu bet varbūt gribējās vēl kādu pankūku paņemt līdzi uz mājām, lai vēlāk, sēdot pie televizora, varētu pamieloties un padomāt par to, nez kurš tieši šo pankūka cepis. Varbūt vēl var dabūt labo recepti.

Pēc ēšanas un arī dzeršanas (ko varējām dabūt turpat pie Vanagu bāra) Rita pasludināja filmu izrādi. Te nu redzējām nupat līdzi no Latvijas atvestus pašu gatavotos skatus no Bauskas, kam tad sekoja 1998. g. latviešu mākslinieku koncerts Straumēnos, Anglijā. Bija interesanti dzirdēt par mūsu tā laika attiecībām un domām par māksliniekiem no Latvijas.

Paēduši, padzēruši un izbaudījuši arī kultūru, varējām atkal ceļot uz māju pusi. Paldies Vanadzes, par jūsu pūlēm mūs priecināt un gādāt pār mūsu ēstgribas apmierināšanu, un mēs ar nepacietību gaidīsim drīzu atkārtojumu šim cēlienam!

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com