Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Nevaram sagaidīt redzēt Kultūras dienu lugu!

Melburnas vidusskolnieki iedomājās lugas tēlus

Laikraksts Latvietis Nr. 227, 2012. g. 1. nov.
Kārla Jaudzema, Lija Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLV

Melburnas Latviešu vidusskola

Mēs klasē lasījām Anšlava Eglīša lugu Pēc kaut kā cēla, nezināma, ko uzvedīs Kultūras dienās šī gada beigās Adelaidē. Mums skolotāja lika pameklēt arī informāciju par lugas rakstnieku. Mēs internetā uzzinājām, ka Anšlavs Eglītis ir dzimis Rīgā, 1906. gada 14. oktobrī un miris Losandželosā 86 gadu vecumā ar vēzi. Viņš atstājis Latviju 1944. gada oktobrī un no Kurzemes braucis uz Vāciju, tālāk uz Šveici un tad uz Kaliforniju, ASV. Viņš bija mākslinieks un rakstnieks, un ir sarakstījis ļoti, ļoti daudz lugu, dzejoļu un grāmatu. Kalifornijā viņš ir strādājis par filmu un lugu recenzentu.

Luga Pēc kaut kā cēla, nezināma mums patika. Visi tēli pazina viens otru kaut kādā veidā no Latvijas laikiem, un mums patika, ka bija tikai četras personas. Personas bija: Jānis Grava – bēdīgs vecs vīrs (Kalvis Švolmanis), Sofija Grava – bēdīgā vecā vīra sieva (Kārla Jaudzema), Džonsona kundze – Dienvidrivjeras viesnīcas īpašniece (Lija Andersone) un Kaspars Zivtiņš – viesnīcas Dienvidrivjeras vadītājs (Anita Andersone – mūsu skolotāja).

Luga bija par bēdīgu vecu vīru, kas Latvijā bija iemīlējies skaistā burvju māksliniecē, kuru viņš daudzus gadus vēlāk meklēja Amerikā. Visa lugas darbība notiek viesnīcā Dienvidrivjera Kalifornijā, kurā bieži paliek latvieši. Viesnīca pieder bagātai latvietei, Džonsona kundzei, un to vada latvietis Kaspars Zivtiņš. Katru gadu jau divdesmit piecus gadus Jānis Grava no Bostonas izmanto savu desmit dienu atvaļinājumu, meklējot savu sapņu meiteni, ko tagad saucot par Brauna kundzi.

Ja gribat zināt, vai Jānis atrod savu iemīļoto Brauna kundzi, būs jānāk pašiem skatīties!

Mums ļoti patika lugu lasīt un nevaram sagaidīt redzēt, vai Adelaides izrādē tēli būs tādi, kādus mēs viņus iedomājamies!

Kārla Jaudzema
Lija Andersone
MLV 1. klases audzēkņi



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com