Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pasaules velobraucējs Gints

Tiekas ar Melburnas Latviešu vidusskolas audzēkņiem

Laikraksts Latvietis Nr. 226, 2012. g. 24. okt.
Kārla Jaudzema, Kalvis Švolmanis, Lija Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās aizmugurē: Toms Dārziņš, Gvido Zundurs, Brita Kalēja, Kalvis Švolmanis, Kārla Jaudzema, Laila Grosa, Lija Andersone. Priekšā: Andrejs Jaudzems, Daina Jefimova, Gints Laicāns, Kate Jaunalksne (stāv), Kristīne Elberta. FOTO Anita Andersone.

Šodien, 20. oktobrī mēs satikām Gintu, kas brauc ar velosipēdu pa pasauli.

Viņš iesāka Latvijā, tad turpināja caur Lietuvu, Slovākiju, Ungāriju, Rumāniju, Bulgāriju, Turciju, Irānu, Indiju, Taizemi, Kambodžu, Indonēziju, Austrāliju un Jaunzēlandi. Viņš ir pašlaik Melburnā un nakšņo Latviešu namā, tur piestājis un vaicājis saimniekam, vai nams esot „atvērts“.

Gints mums stāstīja, kur viņš ir braucis, par sazināšanos veidiem dažādās valstīs un par brauciena ikdienu. Viņš bieži ir lietojis roku kustības, lai sazinātos, kad viņš nemācēja lietot vietējo valodu. Gints neplāno savu braucienu tālu uz priekšu – viņš katru dienu uzceļ telti „kur saule riet“. Gints caurmērā nobrauc varbūt 100 kilometrus dienā, apstājoties un baudot vidi pa ceļam.

Viņš tagad uz dažām dienām paliek Melburnas Latviešu namā, bet nav vēl izdomājis kurā dienā viņš brauks tālāk. Viņš jūtas kā brīvs cilvēks. Viņš priecājas, ka bija iespēja pēc ilgiem laikiem Melburnā parunāt atkal latviski un uzēst siļķu maizi un pīrāgus. Kad vaicājām, vai viņam ir mobilais telefons, viņš atbildēja, ka telefons bija iekritis tualetē Irānā, un viņš to nekad nav atvietojis.

Viņam ir pagājuši deviņi mēneši, lai nokļūt Austrālijā un vēl pieci mēneši, braucot no Darvinas caur Kvīnslandi uz Melburnu. Viņš vēl plāno braukt uz Ameriku un Āfriku, pa ceļam atpakaļ uz Latviju.

Mēs Gintam vēlam labu ceļojumu atpakaļ uz mājām!

Kārla Jaudzema
Kalvis Švolmanis
Lija Andersone
MLV 1. klases audzēkņi
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com