Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu fonda pilnsapulce Filadelfijā

Filadelfijas Brīvo latvju biedrības jubilejas gada ietvaros

Laikraksts Latvietis Nr. 220, 2012. g. 20. sept.
Kristīna Sīmane-Laimiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuFonds

Latviešu Fonds

Latviešu fonda (LF) gada sapulce šogad notiks septembra beigās Filadelfijā. Kā jau ierasts, vietējā sabiedrība, kas uzņemas pulcināt LF dalībniekus un dot telpas pilnsapulcei, papildina nedēļas nogales programmu ar mākslas un kultūras pasākumiem tā saucamajā Nedēļas nogalē nākotnei.

Šī nogale, ko mēdz saukt par NNN, būs maza daļa no pasākumiem, ko Filadelfijas Brīvo latvju biedrība rīkojusi savā jubilejas gadā. Kā vecākā latviešu biedrība pasaulē, kas darbojusies bez pārtraukuma, tā tika dibināta pirms 120 gadiem 1892. gadā. Jubilejas gadam aizrautīgie un spēkiem neizsīkstošie Filadelfijas sabiedriskie darbinieki ir uzņēmušies sastādīt gada garumā programmu, kuras ietvaros notiek 120 dažādi pasākumi. Koncerti, priekšlasījumi, filmas un mākslas izstādes ir tikai daļa no tā, ko var šogad piedzīvot namā 531 North 7th Street, Philadelphia. Blogs, kas atrodas adresē http://fblb120.blogspot.com/, atspoguļo notikumus vārdos, attēlos un video klipos.

Latviešu fonda dalībnieki varbūt atceras, ka šis notikumu cikls vārdā 120x120 saņēma LF dalībnieku atbalstu pagājušajā gadā. Filadelfijas Brīvo latvju biedrība pulcinās kā fonda dalībniekus un padomniekus, tā arī interesentus šī gada 28., 29. un 30. septembrī, kad LF dalībniekiem būs iespēja redzēt daļu no tā, ko viņu devums ir atbalstījis.

Piektdien, 28. septembrī, apmeklētāji varēs piedalīties biedrības pēdējā piektdienā, ikmēneša satikšanās kluba telpās. Sestdien pēc pilnsapulces būs Vairas Paegles runa Politiskais dialogs Latvijā: Vai pazudis tulkojumā? un vakars veltīts latviešu protesta dzejai laika gaitā. Visu nogali būs skatāma Harija Gricēviča grāmatu mākslas izstāde.

Protams, notiks arī gadskārtējā pilnsapulce. Sekojot ierastajai darba kārtībai, dalībnieki uzzinās par jaunumiem organizācijā. Vai zinājāt, ka mājas lapā www.latviesufonds.info varat nokārtot gada dalībmaksu un papildus ziedojumus veikt ar interneta palīdzību? Vai zinājāt, ka uz maziem projektiem šogad pieteicās 62 indivīdi un organizācijas? Vai zinājāt, ka esam mainījuši ieguldījumu firmu? Lūdzam katru, kuru interesē latviešu kultūra un izglītība, mērot ceļu uz Filadelfiju.

Pēdējos gados Latviešu fonds ir veicis lielas izmaiņas, tā piesaistot arī sauju jaunu dalībnieku. Bet kas būtu jāzina katram LF dalībniekam? Ko zina tie, kas gadiem ir sekojuši fonda darbībai? Padome NNN laikā piedāvās spēli par LF vēsturi un darbību. Gatavojoties sacīkstēm der ieskatīties ALAIDD.org mājas lapā, kur atrodas viena daļa Latviešu fonda arhīva, kā arī pašķirstīt vecos apkārtrakstus. Cik ātri aizskrējuši LF 42 darbības gadi!

Satiksimies Filadelfijā 28., 29. un 30. septembrī un priecāsimies par mūsu kultūru un izmantosim reto zelta izdevību atkal draudzīgi tikties! Tuvāka informācija pie Ģirta Zeidenberga: girtszeidenbergs@comcast.net, vai zvanot ar Skype girtszeidenbergs33, vai +1 371 2640 7697 līdz 5. septembrim un +1 302 529 7442 pēc 6. septembra.

Kristīna Sīmane-Laimiņa



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com