Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Zaļā zālē zem ozola zariem“

AL54KD ģimenes svētki

Laikraksts Latvietis Nr. 219, 2012. g. 13. sept.
Rudīte Bērziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL54KD400

No kreisās: Marks Lūsis, Reinis Dancis, Mārīte Rumpe un Iveta Leitase. FOTO Rudīte Bērziņa.

Svētki notiks š.g. 27. decembrī un sāksies plkst. 11.00 no rīta. Svētku vadītāja Iveta Leitase pastāsta, ka latviešu ģimenēm un draugiem no visas Austrālijas būs iespēja sanākt kopā skaistajā Aneslijas (Annesley) koledžas dārzā. Šī vieta atrodas gandrīz blakus Adelaides Latviešu namam Tālava. Pāris minūtēs varēs mierīgi aizstaigāt. Tas arī nozīmē, ka Kultūras dienu mākslas izstādes atklāšanas apmeklētājiem būs iespēja iegriezties ģimeņu svētkos pa ceļam no Ukraiņu baznīcas, kas atrodas turpat ap stūri. Mākslas izstādi atklās plkst. 10.00 tanī rītā. Tā kā ģimeņu svētku sākumu ieskandinās pūtēju orķestris ar jestram latviešu melodijām, nebūs grūti atrast Aneslijas koledžas dārzu! Kamēr jautra mūzika spēlēs, tikmēr Adelaides Latviešu skolas padome kurinās krāsni un ceps desiņas izsalkušajiem. Piedāvās arī kafiju.

Ņiprākajiem dalībniekiem būs iespēja sevi parādīt latviešu mīļākajos sporta veidos – basketbolā un hokejā. Iveta ziņo, ka ledus imports no Latvijas patreiz tiek apspriests, bet, ja to piegādās izkusušu, tad ledus hokeju nāksies aizstāt ar ūdens hokeju!

Daudzi atceras pagājušo Adelaides Kultūras dienu vaiņagu pīšanas darbnīcu, tāpēc to atkārtos arī šogad. Un kronis visam būs kopā ar Adelaides latviešu muzeju sarīkotais fotografēšanās salons. Muzejs laipni atvēlēs tautas tērpus un aksesuārus. Varēsiet likt galvā sapītos vaiņagus un savā īpašumā iegūt vienu kārtīgu latviešu ģimenes bildi!

Jaunums šogad būs koka dedzināšanas darbnīca – čaklāko roku īpašnieki varēs izrotāt koka rakstiņus ar šāgada KD simbolu – auseklīti. Auseklīti arī varēs izlocīt no papīra un izdekorēt uz piparkūkām.

Iveta ir iecerējusi, ka mūziķi no Latvijas iemācīs visiem kādu dziesmiņu, ar kuru ģimenes svētku dalībnieki varēs uzstāties pasākumā Lai dzied ģimene, kurš notiks tās pašas dienas pēcpusdienā Tālavas Lielajā zālē.

Aneslija koledžas plašais dārzs ir ļoti piemērots ģimenes svētkiem. Kupli ozoli, zaļa zāle, sporta laukums un krāšņs spēļu laukums ar smilšu kasti vismazākajiem Sprīdīšiem. Ja nepietiek ēna zem ozoliem, tad varēsim arī pulcēties zem lielajām sarkanbaltsarkanām burām.

Pēc Latvijas Universitātes Fizikas un Matemātikas fakultātes pabeigšanas Iveta Leitase strādāja Latvijas Izglītības Ministrijas ārpusskolas nozarē – organizēja bērnu un jauniešu pasākumus, nometnes un skolotāju kursus. Deviņdesmito gadu vidū pārgāja strādāt citur – IT nozarē. Darbs atveda Ivetu uz Austrāliju, kur viņa dzīvo nu jau desmit gadus. Adelaides latviešu saimei tas ir bijis liels ieguvums. Iveta gadu nostrādāja par skolotāju un patreiz vada Adelaides Latviešu pamatskolu. Viņa divus gadus mācīja latviešu valodu Annas Ziedares Vasaras Vidusskolā.

Attēlā redzama Iveta ar savu apakškomiteju, kura aicina ne tikai ģimenes, bet visus, kuri ir jauni sirdī, priecāties ģimenes svētkos!

Rudīte Bērziņa
AL54KD informācija
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com