Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Brīvprātīgā palīdze

Olimpiskajās spēlēs

Laikraksts Latvietis Nr. 214, 2012. g. 8. aug.
Helēna Kvēpa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Helēna Kvēpa. FOTO no Helēnas Kvēpas personīgā arhīva.

Mans ceļš uz šī gada vasaras Olimpiskajām spēlēm sākās divus gadus atpakaļ, kad Midelseksas Universitāte (Middlesex University), kuru nupat absolvēju, piedāvāja mums pieteikties par brīvprātīgajiem, izmantojot paātrināto (fast-track) brīvprātīgo shēmu. Izvēle bija starp dažādiem sporta veidiem, bet es izvēlējos rokasbumbu, jo mans tētis sen, sen atpakaļ šo spēli spēlēja.

Pēc garu pieteikuma formu aizpildīšanas un intervijas es tiku izvēlēta gan Olimpiskajām, gan Paralimpiskajām spēlēm. Tam sekoja treniņi un cita veida apmācības. Mēs, brīvprātīgie, tiekam saukti par Game makers.

Tiku izvēlēta rokasbumbai Olimpiskajās spēlēs kā Spēļu laukuma komandas loceklis (Field of Play Team Member), bet golbolam Paralimpiskajās spēlēs kā Komandas sakaru komandas loceklis (Team Liaison Team Member) kaimiņu lietuviešu vīriešu komandai.

Nu jau nedaudz vairāk kā nedēļu cītīgi darbojos. Lai gan ir tikai viena brīva diena nedēļā un ceļā uz Olimpisko parku Stratfordā vai treniņa telpām, kas ir vēl tālāk no manas dzīvesvietas, dažreiz pavadu pāris stundas, pozitīvo aspektu ir daudz, daudz, daudz vairāk. Mana loma ir palīdzēt tieši uz spēles laukuma gan treniņos, gan spēļu laikā Olimpiskā parka Koperboksā (Copper Box). Nespēju vien sagaidīt, kad, sākot no ceturtdaļfināla spēlēm, mēs pārvāksimies uz Basketbola arēnu, kas ir lielāka.

Šajā laikā esmu satikusi tik daudz sportistu un treneru no visas plašās pasaules, arī dažus no labākajiem rokasbumbas spēlētājiem pasaulē! Esmu klātienē vērojusi vairākas aizraujošas spēles. Īpaši atmiņā iespiedusies spēle starp Islandes un Zviedrijas vīriešiem, kura norisinājās 2. augustā. Spēle bija ļoti spraiga un aizraujoša.

Esmu ļoti lepna par to, ka palīdzu īstenot šo brīnišķo pasākumu – Olimpiskās spēles, un ar nepacietību gaidu arī Paralimpiskās spēles!

Helēna Kvēpa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com