Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Skrējiens pāri Latvijai 2012

Austrālietis veic „Run Across Latvia 2012“

Laikraksts Latvietis Nr. 210, 2012. g. 18. jūlijā
Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Džeimss, Annika un Amanda.

Ceļā. FOTO Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte).

Ieskrienot Durbē. FOTO Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte).

Svaigas ogas pieturpunktā. FOTO Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte).

Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte) ir Austrālijas latviete. Amandas vīrs Džeimss Vaits (James Whyte), kurš dzimis Kanādā, bet šobrīd dzīvo Melburnā, Austrālijā, šogad apciemojot Latviju, ir ieplānojis veikt skrējienu cauri visai Latvijai no Liepājas līdz Apei.

Džeimss cer dienā noskriet ap 30 km, kopā noskrienot ap 500 km. Amanda cer vīru pavadīt visā šajā skrējienā, bet pati neskries, jo būs kopā ar 19 mēnešus veco meitu. Amanda uzturēs regulārus kontaktus un satiksies ar vīru pieturvietās.

Džeimss būs pamanāms Latvijas autobraucējiem un kājāmgājējiem, jo būs tērpies spilgtā vestē ar gaismu atstarojošiem elementiem un neplāno skrējienā ņemt līdzi ne vairāk kā vienu nelielu mugursomu ar pašām nepieciešamākajām mantām. Vēl tiek meklētas dažās vietās naktsmājas, un viņi būtu ļoti priecīgi, ja tādas tiktu piedāvātas.

Džeimss Latvijā ir jau bijis divas reizes. Viņš vēlas uzzināt ko vairāk par sievas Amandas vecvecāku dzimteni, apskatot ko vairāk nekā piedāvā tradicionālās tūrisma programmas. Džeimss mācās arī latviešu valodu, jo ģimenē dzīvesbiedre ar abu kopīgo meitu Anniku runā vienīgi latviski. Džeimss ir mācījies latviešu skolā Melburnā 2,5 gadus un šobrīd domā, ka vislabāk latviešu valodu var apgūt mājās, dzirdot to, kā runā sieva ar meitu. Amanda apciemo ļoti daudz draugus, un viņam nav liela izvēle – daudzi draugi nerunā angliski, un viņš mācās saprast.

Džeimss un Amanda ļoti cer Latviju apciemot arī nākošo Dziesmu svētku laikā, un, iespējams, ka tad skrējienam izvēlēsies vēl kādu citu maršrutu.

Par savu skrējienu Džeimss raksta Facebook lapā Run Across Latvia 2012.
(facebook.com/RunAcrossLatvia2012)

Amanda Hirsta-Vaita (Hirst-Whyte)
Laikrakstam „Latvietis“

Red.: Ceturtdien, 12. jūlijā plkst. 12. 30 Džeimss uzsāka savu skrējienu šķērsām Latvijai no Liepājas jūrmalas, netālu no vietas, kur atrodas piemineklis jūrā bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Pirmajā dienā Džeimss noskrēja 27,18 km līdz Durbei, kur viņu sagaidīja sieva Amanda ar meitu. Par Durbi viņi saka: burvīga vieta! Otrā dienā skrējiens turpinās no Durbes uz Skrundu un tālāk līdz Kalnakrogum. Līdz sestdienas vakaram Džeimss bija noskrējis jau apmēram 100 km, un skrējiens turpinās...

Latvijas prese ziņo:

http://www.irliepaja.lv/lv/raksti/izklaide/australietis-skries-cauri-latvijai/
http://www.irliepaja.lv/lv/raksti/izklaide/pirmaja-diena-noskrien-27-km-otraja-plano-pieveikt-43-galerija/
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/87617/australietis-dzeimss-vaits-sak-apskriet-latviju-foto



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com