Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


ASV valsts sekretāre Latvijā

Pārrunā abu valstu veiksmīgās sadarbības jomas

Laikraksts Latvietis Nr. 208, 2012. g. 4. jūlijā
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja - Prezidenta preses dienests -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone. FOTO Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

Ceturtdien, 28. jūnijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni, lai pārrunātu stratēģisko partnerību starp abām valstīm un sadarbību NATO ietvaros.

Sarunā abas amatpersonas uzsvēra sadarbības veiksmīgo attīstību gan Afganistānas misijas ietvaros, gan Ziemeļu apgādes tīkla izmantošanā. Abi bija vienisprātis, ka ieviestā sistēma varētu kļūt par nozīmīgu pamatu Jaunā Zīda ceļa veidošanā, kur Latvija vārētu kļūt nozīmīgs loģistikas centrs. Hilarija Klintone augstu novērtēja Latvijas iesaistīšanos Afganistānas misijā un apņēmību, ar kādu Latvija pilda uzņemtās saistības. Tāpat ASV valsts sekretāre izteica atzinību, ka Latvija apņēmusies palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% no IKP līdz 2020. gadam. Pārrunājot Čigākas samita rezultātus, Valsts prezidents izteica gandarījumu par pieņemto lēmumu par gaisa telpas patrulēšanu Baltijas valstīs. Arī ASV valsts sekretāre uzsvēra, ka šī ir nozīmīga NATO operācija Baltijas gaisa telpā.

Amatpersonas apsprieda arī ekonomisko situāciju Latvijā. Hilarija Klintone atzina, ka Latvija pēc krīzes ir sasniegusi vērā ņemamus rezultātus, novērtējot gan valdības paveikto, gan sabiedrības izpratni par reformu nepieciešamību. Viņa atzīmēja, ka vērojamā izaugsme ir pamats arī abu valstu uzņēmēju veiksmīgai sadarbībai nākotnē. Valsts prezidents piebilda, ka jau tuvākajās dienās Latvijā viesosies plaša ASV biznesa delegācija, kas var kalpot kā nozīmīgs turpinājums ekonomisko saišu stiprināšanai.

Latvijas Valsts prezidenta kanceleja
Prezidenta preses dienests



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com