Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


<<120x120>> Filadelfijā

Vai vasaras karstumā nav kur tverties?

Laikraksts Latvietis Nr. 207, 2012. g. 28. jūnijā
Sandra Milevska -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
FiladelfijasBLB

Liela karstuma gadījumā atliek tikai viens glābiņš – tumšas, vēsas telpas un alus glāzīte rokā. Šādu veldzi Filadelfijas Brīvo latvju biedrībā (BLB) var apvienot pat ar kultūras apguvi, jo savas 120. jubilejas ietvaros Biedrība apkaros karstos mēnešus ar trīs vēsām programmām, t.i. Latvijas vislabāko spēlfilmu seansi. Atnāciet sestdienas dienā – 30. jūnijā, 28. jūlijā, un 11. augustā – lai katru reizi baudītu piecas filmas no vietas, īstā maratonā.

Katru reizi iesāksim ar visvecāko klasiku, t.i. filmām no Latvijas kinematogrāfijas pirmsākumiem: Lāčplēsi (1930. g.), Zvejnieka dēlu (1939. g., kuru papildinās galvenās varones, aktrises Ņinas Melbārdes meitas Andras Zvārgules komentāri) un Dzimtene sauc: kāzas Alsungā (1935. g.).

Pēc tam katrā maratonā noskatīsimies padomju laika dzelzs inventāra paraugus, smeltus no latviešu literatūras klasikas (piemēram, Purva bridējs, Mērnieku laiki); no folkloras vai novadiem (Pūt vējiņi, Puika, Cilvēka bērns); no agrīniem protesta darbiem (Elpojiet dziļāk) un visbeidzot tādas filmas, kas aiz milzīgas popularitātes tautā jau sen ir folklorizējušās (piem. Limuzīns Jāņu nakts krāsā, Ceplis).

Bet kā pēdējo katru reizi izrādīsim kādu no visjaunākajām Latvijā iznākušajām filmām. Izturīgos skatītājus, kas cauras dienas nosēdēs BLB lielajā kino belzienā uzturēs pie dzīvības šīs zemes tradicionālie kino ēdieni, sākot, protams, ar popkornu, bet ieskaitot arī hotdogus, Filadelfijas mīkstos preceļus un visu vajadzīgo, lai dotu spēku izturēt līdz maratona beigām. Gaidām jūs kinoteātrī!

Ziņas un jaunumus par BLB jubilejas gada notikumiem var atrast tīmeklī: www.latviansociety.com. Sīkāka informācija par katru no trim maratonu programmām, t.sk. katras filmas iesākšanas laiks, atgādinājuma e-pastos un pie Sandras Milevskas, sandramilevski@hotmail.com. Viesi tālbraucēji ir aicināti sazināties ar Marku Liepu (liepama1@gmail.com) ar jautājumiem par viesnīcām un transportu. Paldies FBLB 120. jubilejas galvenajam mecenātam Latviešu fondam!

Sandra Milevska
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com