Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Australian Lithuanians“

Jauna grāmata par lietuviešiem Austrālijā

Laikraksts Latvietis Nr. 204, 2012. g. 6. jūnijā
Pēteris Strazds -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Grāmata „Australian Lithuanians“.

Aiz autores Ludas Popenhagenas stāv lietuviešu jauniete Esta De Lisio un LAAJ priekšsēdis Pēteris Strazds. FOTO Ināra Strazda.

Sestdien, 2. jūnijā Austrālijas lietuviešu sabiedrība izdeva jaunu grāmatu angļu valodā, Austrālijas Lietuvieši (Australian Lithuanians).

Grāmatas atvēršana notika Adelaides Lietuviešu namā, un starp lūgtiem viesiem bija Dienvidaustrālijas Latviešu organizāciju apvienības (DLOA) priekšsēde Malda Ceplīte ar vīru Edgaru un Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ) Prezidija priekšsēdis Dr. Pēteris Strazds ar kundzi Ināru.

Grāmatas autore ir prof. Dr. Luda Popenhagen, kura pašlaik dzīvo un strādā Amerikā.

Oficiālas runas teica sarīkojuma vadītājs Austrālijas Lietuviešu apvienības priekšsēdis Dr Saulius Varnas, Dienvidaustrālijas Lietuviešu sabiedrības priekšsēdis Antanas Počus (Pocius), Dienvidaustrālijas parlamenta Multikultūras ministre Dženifera Rankaine (Jennifer Rankine), Dienvidaustrālijas opozīcijas vadītāja Izobela Redmonde (Isobel Redmond), Austrālijas Lietuviešu fonda (kas šo projektu finansēja) priekšsēdis Alģis Šimkus un, protams, grāmatas autore.

Viņa pastāstīja par grāmatas tapšanas vēsturi, kā viņa savāca milzu daudzumu informācijas, kā viņa izdomāja, ar kādu pieeju viņa grāmatu rakstīs, un ka bija 8 melnraksti pirms grāmata bija uzrakstīta. Darbs iesākās 2006. gadā, un materiālu savākšana vien prasīja divus gadus. Redzot, ka profesorei arī bija viņas darba pienākumi, viņa varēja pētīt un rakstīt tikai pa nedēļas nogalēm un universitātes brīvlaikiem.

Daudz klātesošo nopirka grāmatu, un, ja kādam tā interesētu, tad to var iegādāties no lietuviešu sabiedrības par $25.

Pēteris Strazds
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com