Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ķīna un ekociemts Latvijā

Kanberas Latviešu biedrības saiets

Laikraksts Latvietis Nr. 144, 2011. g. 4. maijā
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Tatjana Ļeontjeva un Juris Jakovics. FOTO Imants Skrīveris.

Šī gada 26. martā, Kanberas Latviešu biedrības rīkotajā saietā, Vodenā, saieta dalībnieki klausījās stāstījumus un skatījās videofilmējumus par Ķīnu un ekociematu Latvijā.

Pirmais runātājs bija Juris Jakovics, kurš pagājušā gada oktobrī kopā ar sievu Margitu bija devies ceļojumā uz Ķīnu. Viņi bija iegriezušies toreiz notiekošajā EXPO, kur arī bija apmeklējuši Latvijas stendu, skatījuši terakotas karavīrus Šiānā un imperatora pili Pekinā. Savu stāstījumu Jakovics papildināja ar foto uzņēmumiem uz ekrāna.

Iespaidu atmiņā ir iegūlies lielais cilvēku pūlis pilsētās un piesārņotais gaiss. Daudzstāvu namiem augšas stāvi bija ietinušies dūmakā un neredzami.

Otra runātāja bija Tatjana Ļeontjeva no Rīgas. Viņa stāstīja un rādīja videofilmu par ekociematu Latvijā, ko viena kopsadarbības cilvēku grupa, iegādājoties lielāku zemes gabalu Cēsu rajonā, izveido par ciematu un vidi, kas ir saskaņā ar dabu un apkārtni. Šie cilvēki pagaidām strādā pilsētās, pelnot dzīves iztiku, bet nedēļas nogalēs dodas uz šo ciematu.

Ir jau uzbūvētas vairākas mājas, kas labi izolētas, lai neprasītu lielu apsildi; ir darba ēkas dažādiem projektiem, kā piemēram ir galdnieku grupa, kas ar savām mēbelēm jau ir pazīstami ārzemēs. Ir lieli sakņu un augļu lauki, un ražojumus bauda gan paši, gan arī pārdod tirgū. Ar dažiem saviem ražojumu eksponātiem ir jau piedalījušies izstādēs ārzemēs.

Saieta noslēgumā visi pakavējās pie kafijas un uzkodām.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com