Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Baltiešu olimpiāde

Ozolzaru vaiņags baltiešu aprūpes mājās – BCH olimpiskās spēlēs Paradīzē – Adelaidē

Laikraksts Latvietis Nr. 142, 2011. g. 20. apr.
Rasa Feja (Fey) -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Olimpiade

FOTO Pēteris Strazds.

FOTO Pēteris Strazds.

FOTO Pēteris Strazds.

Aprūpes mājas iedzīvotāji aicināja līdzdalību uz atbalstu kopējās spēlēs 3. aprīļa pēcpusdienā. Komitejas priekšsēde Margota Puķīte apsveica visus ar ierašanos šajā skaistās pēcpusdienas pasākumā. Laipna rudens saulīte aicināt aicināja pavadīt patīkami laiku, sportojot svaigā gaisā.

Kaut gan katrai baltiešu grupai ir savs nams, baltiešu aprūpes nams pieder visiem kopīgi. Tā baltiešu spēļu komanda, kura izkaros pirmo vietu, tiks apbalvota ar ozolzaru vaiņagu.

Šis ozols aug aprūpes mājas dārzā, un tam ir ļoti interesanta vēsture. Kad veidojās un tika celtas šīs mājas celtnes, visapkārt bija nekopts laukums, vajadzēja plānot dārzu un zālājus. Zita (Zyta), viena no pirmās komitejas lietuviešu pārstāvēm, apmeklējot Lietuvu, pārveda mazu ozola stādiņu, izdīgušu no dzimtenes ozola zīlītes. Ozoliņš puķu podā tika kopts un mīlēts, līdz to varēja pārstādīt dārzā. Koks auga un zaļoja, un bija daļa no Lietuvas.

Bet, aprūpes mājai paplašinoties, cēla dzīvokļu mājas, un ozols bija jāpārstāda. Likās, ka pārstādīšana neizdevās, un koks nīkuļoja. Mājas iedzīvotāji bija ļoti noskumuši un gāja ar ozolu runāties, pat lūdza Dievu par viņu. Sevišķi kāds vecāks lietuviešu kungs katru rītu gāja pārbaudīt koka progresu. Dāvātā uzmanība un mīlestība atmaksājās, un ozols atkopās, auga un kuploja.

Sacensībās piedalījās trīs komandas. Igauņu komanda izcīnīja pirmo vietu un saņēma ozolzaru vaiņagu. Ļoti sportiski noskaņoti bija arī latvieši un lietuvieši.

Pēc asām cīņām varēja atspirdzināties ar dažādiem dzērieniem, pat ar šampanieti, ar importētu alu, ar vietējiem vīniem. Desas un sīpoli, kafija un kūkas, kā arī pūtēju orķestris uzturēja možu garu gan mājas iedzīvotājiem, gan ciemiņiem. Satikās veci paziņas, iepazinās ar jauniem draugiem.

R.F.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com