Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ieskandinām Lieldienas Adelaidē

Iepazīstināja arī ar mazliet netradicionālāku olu krāsošanas veidu

Laikraksts Latvietis Nr. 142, 2011. g. 20. apr.
Mārīte Rumpe -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Miķelis Dancis, Zāra Dance, Elisa Dance, Aksels Ceplītis, Elīna Rikarde, Katrīna Nobes, Džeimšs (James) Nobes. FOTO Mārīte Rumpe.

FOTO Mārīte Rumpe.

Olu ripināšanas sacensību uzvarētājs Mārtiņš Līdums. FOTO Pēteris Strazds.

FOTO Pēteris Strazds.

FOTO Pēteris Strazds.

16. aprīļa rīts bija saulains, silts, un, kā likās, būs laba diena. Adelaides Latviešu nama mazajā zālē Adelaides Latviešu skolas skolotājas, daži vecāki un vecvecāki sāka rosīties jau plkst. 9.00. Tā bija pēdējā skolas diena mācību gada 1. ceturksnī, un, kā zināms, tad skola palīdz bērniem un vecākiem atcerēties un varbūt arī iemācīties latviešu tradīcijas, kas būtu jāzina visiem kārtīgiem Lieldienu svinētājiem.

Kā zināms, Lieldienās neiztikt bez raibām un krāšņām olām, tāpēc, lai būtu ko ripināt, pamatskolas un vidusskolas bērni olas krāsoja sīpolu mizās jau iepriekšējā sestdienā.

Šo sestdien skolotāja Rasma Celinska iepazīstināja bērnus un vecākus arī ar mazliet netradicionālāku olu krāsošanas veidu, ko varēja darīt jebkurš, kurš vēlējās turpat uz vietas. Šim paņēmienam vajadzēja krītiņus, ar ko uz olas uzkrāsot rakstiņus, un tad olas bija jāiemērc siltā ūdenī, kurā bija ieliets mazliet etiķis un ielikts kreppapīrs.

Pasākumu iesākot, tā vadītājā skolotāja Rasma Celinska iepazīstināja klātesošos ar dažādām Lieldienu tradīcijām un galvenais izskaidroja, kāpēc tas tika un tiek darīts.

Reinis Dancis un Ints Puķītis parūpējās par šūpolēm, lai gan lieli, gan mazi varētu izšūpoties, lai vasarā odi nekostu.

Ļoti aktīvi arī darbojās mūsu jaunais priekšsēdis Marks Lūsis, kurš rūpējās, lai viss pasākums noritētu godam, sevišķi loterija, kurai kā vienmēr bija daudz piekritēju. Čaklākie bērni un vecāki varēja arī tikt pie zaķa ausīm un iet rotaļās, un meklēt dārzā Lieldienu zaķa paslēptās olas.

Protams, notika arī skaistākās olas un arī veiksmīgākā olu ripinātāja apbalvošana. Šoreiz ar olu ripināšanu vislabāk veicās Mārtiņam Līdumam.

Skolas saimes vārdā saku lielu paldies visiem šī pasākuma apmeklētājiem un skolas atbalstītājiem! Mēs vēlam, lai Jums visiem raibas, priecīgas un gaišas Lieldienas gan sirsniņās, gan jūsu mājās!

Mārīte Rumpe
Adelaides Latviešu pamatskolas pārzine
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com