Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Dr. Jānis Jerumanis mūžībā

Beļģijas Latviešu biedrības bijušais vadītājs

Laikraksts Latvietis Nr. 139, 2011. g. 31. martā
Latviešu biedrība Beļģijā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Š.g. 26. martā Lugānā, Šveicē, 94 gadu vecumā mūžībā aizgājis ilggadējais trimdas darbinieks, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, Latviešu Nacionālās komitejas Beļģijā un pēcāk Latviešu biedrības vadītājs Dr. Jānis Jerumanis.

Jānis Jerumanis dzimis 1917. gadā Aizputes apriņķī. Studējis ķīmiju. Kara laikā iesaukts leģionā. Pēc ievainojuma nokļuva Dānijā, no kurienes 1947. gadā izbrauca uz Beļģiju. Tur apprecējās ar Jolandu Zauri (mirusi 1999. g.). Ģimenē dzimuši trīs dēli: Jānis, Andris un Paskals.

Jānis Jerumanis bija profesors Lēvenas Universitātē un pēcāk Jaunās Lēvenas Universitātē. Izstrādājis trīskāršās fermentācijas tehnoloģiju Augustijn alus ražotnei.

1962. gadā Jānis Jerumanis pārņēma Beļģijas Latviešu Nacionālās komitejas vadību, 2004. gadā pārveidoja to par Latviešu biedrību Beļģijā un vadīja to līdz 2005. gadam. Par ilggadējo ieguldījumu trimdas sabiedriskajā darbā Jānis Jerumanis apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Jāņa Jerumaņa izvadīšana notiks trešdien, 30. martā, plkst. 14.00 no Basilique Notre Dame de Basse Wavre, rue du Calvaire, 2, B-1300, Wavre.

Latviešu biedrības Beļģijā valde izsaka visdziļāko līdzjūtību Jāņa Jerumaņa tuviniekiem!

Lai Tev, Jāni, vieglas smiltis! Tu esi to pelnījis!

Latviešu biedrība Beļģijā
www.latviesi.be



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com