Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jauns izkārtojums

Latvijas latviešiem sava klase

Laikraksts Latvietis Nr. 134, 2011. g. 2. martā
Kārlis Brēmanis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Andrejs Jaudzems, Brita Kalēja, Laura Šveicere, Gvido Zunders, Daina Jefimova, Toms Dārziņš, Kate Jaunalksne, Laila Grosa, Kristīne Elberta. FOTO Kārlis Brēmanis.

Melburnas Latviešu vidusskolas mācību gads sākās sestdien, 5. februārī. Šogad skolā ir jauns izkārtojums, kāds vēl līdz šim Melburnā nav bijis: viena klase audzēkņiem, kas gājuši skolā Latvijā, un viena klase jauniešiem, kas izglītojušies tikai Austrālijā. Latvijas latviešu klasi māca Gita Nestecka un Austrālijas latviešu grupu Ingus Purens. Katru otro nedēļu Kārlis Brēmanis māca apvienoto klasi ar abām grupām.

Ir interesanti salīdzināt, cik stundu jaunieši ir apmeklējuši latviešu skolu. Četras nedēļas skolā Latvijā stundu skaita ziņā līdzinās vienam gadam latviešu sestdienas skolā Austrālijā; tā vienā gadā skolā Latvijā jaunieši piedalās tikpat daudz stundās kā desmit gados sestdienas skolā šeit.

Skolā galvenais priekšmets ir latviešu valoda, un audzēkņi mācīsies arī Latvijas vēsturi. Paredzētas arī kādas praktiskas nodarbības. Šogad atkal daži no MLV audzēkņiem pievienosies Sveika, Latvija! jauniešu grupai izglītojošam ceļojumam pa Latviju.

Otrdienas vakaros darbojas valodas klase pieaugušajiem. Sestdienā audzēkņu kopskaits ir deviņi, bet otrdienā – septiņi.

K.B.
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com