Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Sveicināti, lasītāji!

Laikraksts Latvietis Nr. 133, 2011. g. 23. febr.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Visu pasauli satraukusi ziņa par zemestrīci Jaunzēlandē. Saliekot šīs nedēļas laikrakstu, mums nav vēl ziņas par latviešiem un Latviešu namu Kraistčērčā. Latvijas Valsts prezidents ir jau izteicis līdzjūtību visai Jaunzēlandes tautai un īpaši bojāgājušo ģimenēm un draugiem.

Turpinās viedokļu publicēšana par latviešu valodas statusa aizsargāšanu mainot Darba likumu. Bet nekādi likumi nelīdzēs, ja nebūs latviešu vispār. Jēkabs Ziedars sniedz komentārus par satraucošu Latvijas Neatkarīgās Televīzijas sižetu, kurā minēta krītošā dzimstība, un atklāta vienaldzība, kas pastāv demogrāfos un valsts ierēdņos. It kā pašas tautas izmiršana nebūtu vērā ņemama problēma.

Austrālijā latvieši vēl nemaz nav izmiruši. To pierādīja nule nosvinētās Austrālijas Latviešu 53. Kultūras dienas, kā arī latviešu skolas un bērnu dārzi, kuri šomēnes atsāka darbību ar jaunu sparu. Vairāk un vairāk Austrālijas latviešu skolas sāk apmeklēt bērni, kuri dzimuši Latvijā, un kuru vecāki uz īsāku vai ilgāku laiku pārcēlušies uz Austrāliju darba vai izglītības nolūkos. Ir svarīgi, ka visi latviešu bērni ārpus Latvijas iegūst tādu latvisku izglītību, lai viņiem būtu iespējams atgriezties vai pārcelties uz Latviju ar pietiekamām zināšanām, lai iestātos attiecīgā klasē skolā.

Latvieši ir pasaules cilvēki, bet Latvija ir un būs mūsu mājas.

GN
2011. g. 23. februārī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com