Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Aivars Drēziņš

12.05.1935. – 16.01.2011.

Laikraksts Latvietis Nr. 128, 2011. g. 26. janv.
Arnolds Jumiķis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DrezinsAivars

Aivars Drēziņš
12.05.1935. - 16.01.2011.

Mūsu tautiešu vidē Aivars bija populārs un iemīļots tautietis. Viņš bija arhitekts, kam jaunībā bija pašam sava firma. Viņš bija vīrs, uz ko varēja paļauties. Ja viņš kaut ko apsolīja, tad tā bija garantija, tas tiks izdarīts. Aivars arī daudz palīdzēja mūsu tautiešiem ne tikai sidnejiešiem, bet arī Melburnā dzīvojošiem. Ne tikai plānoja visādas celtnes, viņam arī patika fiziski strādāt ar koka materiāliem. Jo komplicētāks tas darbs, jo vairāk viņam tas patika. Viņa gatavotie novusa galdi un attiecīgās sastāvdaļas bija precīzi un perfekti izstrādāti. Tie nebija novusa galdi – tās bija mēbeles. Kad biju Melburnā, man bija iespēja redzēt arī viņa dēla virtuvē Aivara taisīto apaļo skapi, kuru varēja griezt uz riņķi, lai tiktu klāt pie plauktiem. Interesants pasākums un brīnišķīgi uztaisīts.

Vienalga, ko viņš darīja, tas tika smalki izdomāts un izstrādāts. Pirms sākām krāsot Daugavas Vanagu virtuvi, Aivars izmērīja visas sienas un krāsojamas vietas. Tad uzzīmēja plānus. Kad vaicāju kāpēc tik daudz tev bija jāstrādā un jāzīmē plāni, viņš man atbildēja: „Lai zinātu, cik kvadrātmetri ir jākrāso un cik daudz jāpērk krāsa. Vai Tu to zini?“

Aivars arī atjaunoja sidnejiešiem Latvijas populāras novusa spēles, kā arī Sidnejas Novusa kopu. Viņa ietekmē šī spēle palika populāra, jo tā dod iespēju visām gadu grupām turpināt sportot. Līdz šodienai novuss ir viens no populāriem un aktīvākajiem sporta veidiem, ko piekopjam Sidnejā, kā arī citās pavalstīs.

Atrast labu draugu nav viegli, bet ja tādu atrod, tad tas ir vairāk vērts nekā jebkāda manta, Aivars bija mans draugs. Lai gan biju par viņu mazliet vecāks, kad pārrunājām savas jaunības dienas, mums bija līdzīgi morāliskie uzskati. Viņš mīlēja savu ģimeni un pēcnācējus un bieži man stāstīja, cik esot laimīgs laulībā, un ka esot izdevies labi uzaudzināt un izskolot savus bērnus. Lai gan viņš nav pie mums miesā, viņa darbs, viņa sirsnība un patriotisms paliks mūsu atmiņās.

Elmāra Vanaga dotais raksts:

Zeme deva, zeme ņēma
Zeme visu nepaņēma.
Labi darbi, mīļi vārdi,
Tie palika šai saulē.

A.J.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com