Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sveiki, sportisti, no Dārvinas!

Latvieši piedalās riteņbraukšanas sacensībās

Laikraksts Latvietis Nr. 614, 2020. g. 16. sept.
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Reinis ar Elisu, Zāru un Aila pie finiša. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Top End Gran Fondo sākums. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Māris Stīls (Steele) ar sievu Jo pirms 60 km brauciena.

Top End Gran Fondo maršruts.

Komandas Trek Segafredo riteņbraucējs Toms Skujiņš Tour de France 8. posmā sestdien, 2020. gada 5. septembrī, finišēja, kā otrais, ar šo gūstot savas karjeras spožāko panākumu, prestižākajās daudzdienu sacensībās. Braucienu uzvarēja francūzis Nanss Peterss (AG2R-La Mondiale), kuram Skujiņš zaudēja tikai 47 sekundes.

Otrais latvietis, komandas Israel Start-Up Nation riteņbraucējs, Krists Neilands finišu sasniedza 25 minūtes un 23 sekundes pēc uzvarētāja un ierindojas 83. vietā.

Gran Fondo ir tālsatiksmes ceļu velosipēdu braukšanas veids, kurš radies Itālijā 1970. gadā, kura tulkojums angļu valodā kā Big Ride.

Gran Fondo Itālijas Riteņbraukšanas federācija ir oficiāli definējusi un sertificējusi kā oficiālas riteņbraukšanas sacensības. Brauciena garumam ir jābūt vismaz 120 km (75 jūdzes) garam, un tās ir individuālas sacīkstes ar starta laiku (no sākuma līdz finišam), kā arī ar balvām katras kategorijas ātrākajiem braucējiem. Starti tiek veikti masveidā, un formāts ļauj piedalīties jebkura līmeņa braucējiem, līdzīgi kā maratonā, kur lielākā daļa dalībnieku cenšas ar katru braucienu uzlabot savu personīgo laiku. Tradicionāli pasākuma beigās dalībniekiem tiek pasniegta dāsna maltīte, un ceļi svinīgi tiek slēgti līdz nākošajām sacensībām.

Neskatoties uz to, ka interese par riteņbraukšanu pieaug arī Austrālijā, Gran Fondo pasākumi joprojām ir salīdzinoši reti. Tomēr, Eimijas (Amy's) Gran Fondo ir viens no ievērojamākajiem visā pasaulē, kas notiek Austrālijā pa Lielā okeāna ceļu; arī šogad 2500 braucēji veica Gran Fondo distanci. Rietumu krastā Perta ir rīkojusi veiksmīgas Gran Fondo sacensības, kuras notikušas kā UCI Granfondo pasaules čempionāts.

Ziemeļos, Darvinas Top End Gran Fondo (TEGF) notika trešais Gran Fondo Austrālijā. Sākot ar 2012. gadu, TEGF pasākums ir kļuvis par ikgadēju notikumu Austrālijas riteņbraukšanas kalendārā, parādot unikālo Darvinas ainavu.

Kā jau zināms, divi latvieši piedalījās Tour de France, bet arī Sunbuild TEGF svētdien, 2020. gada 31. augustā, dalību ņēma divi latvieši: Māris Stīls (Steele), kurš piedalījās 60 km braucienā un Reinis Dancis, kurš piedalījās 109 km braucienā.

Māris ierindojās 92. vietā (no 176 braucējiem) uzrādot 2:18:52 laiku. Reinis ierindojās 168. vietā (no 173 braucējiem) ar 4:43:47 laiku. Diemžēl pie Kūnavara (Coonawarra) bāzes uz Stjuarta (Stuart) šosejas, tikai 10 km no brauciena sākuma, Reinim notika nopietna aizķeršanās – aizmugurējā riepa kļuva plakana, un viņa komanda, ar ko viņš bija cītīgi trenējies katru sestdienas rītu kopš februāra, devās tālāk bez Reiņa. Reiņa situāciju apgrūtināja arī tas, ka viņš nebija nodrošinājies ar rezerves riepu cauruli (angl.: tube). Laimīgā kārtā Reinim palīdzēja kāds no Gran Fondo organizatora komandas biedriem, kurš tajā brīdī brauca garām un pamanīja Reiņa ķibeli. Viņš nomainīja Reiņa ritenim bojāto riepu, un Reinis varēja doties tālāk.

Ar īsta sportista garu vienmēr iet līdz galam un nekad nepadoties Reinis devās turpināt atlikušos distances 100 km, diemžēl viens, bez komandas aizvēja. Maltīte pēc finiša garšoja labi, bet alus vēl labāk!

Nākošu gadu Reinis noteikti ņems līdzi rezerves riepu!

Sveiciens no Darvinas!

Reinis Dancis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com