Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Cauri vasarām“

Latvijas „Latvian Voices“ jaunā dziesma

Laikraksts Latvietis Nr. 614, 2020. g. 16. sept.
Marija Perejma -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

„Latvian Voices“ un draugi Beātes kāzu dienā. FOTO Latvian Voices.

Kad Latvijā baudīja pēdējo vasaras siltumu un dienvidu puslodē pēdējās ziemas dienas, pazīstamā a cappella grupa Latvian Voices atklāja dziesmu Cauri Vasarām.

Latvian Voices jau no 2009. – dibināšanas gada sadarbojas pasaules skatuvē ar daudz un dažādiem māksliniekiem, koncertu tūrēm, kā arī ar izveidotām meistarklasēm dziedāšanas mākslā.

Man laimējās viņu sniegumu dzirdēt un baudīt savā dzimtajā pilsētā 2015. gadā, Adelaides Latviešu namā.

Latvian Voices atskaņo daudz komponistu darbus dažādos dziesmas žanros, bet viņu pašu starpā ir apdāvināti komponisti – īpaši vadītāja Laura Jēkabsone, kas ir bieži uzlūgta komponēt, starp citu – arī koriem.

Cauri vasarām populārā mūzikas stilā ir ar Lauras Jēkabsones mūziku un vārdiem. Šoreiz pie atskaņojuma piedalās Kristīne Tukre ar kokļu pavadījumu un viesis Jānis Strazdiņš.

Dziesmas melodija ir tik pievilcīga, ka tūlīt sāku dziedāt līdzi. Tā ērti iesēdās manā galvas dīvānā un viesojās visu pēcpusdienu. Dziesmas saturs ir mīlestība – dzīves vasaras un tās ziemas.

Gan Latvian Voices ir izcila dikcija, YouTube sižetā vārdi parādās ekrāna apakšā, veicinot līdzi dziedāšanu. Brīnums, cik daudz var emocionāli izjust 2,52 minūtēs!

Unikāls bija grupas aicinājums piedalīties dziesmas video, iesūtot savu vai vecāku, vai vecvecāku kāzu fotogrāfijas ar specifiskiem norādījumiem. Tautieši visā pasaulē atsaucās, un Jānis Ērglis no izmeklētajām fotogrāfijām izveidoja burvīgu montāžu, kas saliedējās ar dziesmas vārdiem un frāzēm, maigi slīdot acīm garām kā ainavas gar vilciena loga. Ir iespējams, ka šis ir pirmais dziesmas video, kur neviena grupas dziedātāja nav redzama.

Skaistu basa tembru sniedz bijušais Cosmos grupas dziedātājs Jānis Strazdiņš, kas pēdējos 5 gadus dzied Zviedrijas a cappella grupā The Real Group. Jāni varēja Austrālijā redzēt un dzirdēt Melburnā un Brisbanē The Real Group pēdējā koncerta turnejā 2017. gadā.

Lauras Jēkabsones vārdos: „Jānis Strazdiņš sakarā ar pandēmijas apstākļiem šobrīd uzturas Latvijā, muzicējot paralēli dažādos projektos. Zviedru apvienība The Real Group šobrīd ietur radošo pauzi, jo ceļošanas un pulcēšanās ierobežojumi spēlē lielu lomu grupas grafikā. Šajā laikā katrs grupas dalībnieks ļaujas individuāliem, radošajiem projektiem ar cerību, ka drīz jau atkal pasaule būs atpakaļ sliedēs un muzicēšana kopā turpināsies.“

Katrai dziesmai ir savs pamats, domas, emocijas vai stāsts. Par Cauri vasarām tapšanu Laura raksta: „Dziesma tapa kā sveiciens Latvian Voices soprāna Beātes Locikas – tagad Beātes Krūmiņas – kāzām. Iestudējām dziesmu kā pārsteigumu, iefilmējām to video un, ņemot vērā, ka kāzu svinības nevarēja noritēt tādā cilvēku daudzumā kā plānots, tad šis video tika atskaņots mičošanā, kā pārsteigums jaunajam pārim. Dziesma tik ļoti iepatikās gan Beātei, gan mums pašām, ka nolēmām to paturēt savā repertuārā. Tas lieliski sasaucās ar ideju, lūgt mūsu klausītājus dalīties ar saviem kāzu fotomirkļiem. Mēs priecājamies par to, ka atsaucība bija patiešām liela!“

Bija prieks arī man šai īpašajā gadā piedalīties un justies kopā ar tautiešiem tuvu un tālu.

Šodien Tev apsolu visas savas vasaras,
Tu jau zini, ka ziemā kāpšu Tavās kamanās.

Marija Perejma,
Adelaidē
Laikrakstam „Latvietis“

Video skatāms: https://www.youtube.com/watch?v=A08fAXkBL10



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com